Τα εγκαίνια του νέου Κλειστού γηπέδου στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαρουσίου «Ζεκάκειο»

Το νέο Κλειστό Γήπεδο του Δήμου Αμαρουσίου που κατασκευάστηκε στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαρουσίου «Ζεκάκειο»  εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, Συλλόγων και Φορέων του Αμαρουσίου, μαθητών, αθλητών, εκπαιδευτικών και πλήθους πολιτών.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σε ένα κλίμα γιορτής και πλαισιωμένος από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου & Λυκείου και αθλητές συλλόγων του Αμαρουσίου, μετά την τελετή αγιασμού από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου Χρυσόστομο Στεφανιδάκη & τον Ιεροδιάκονο Σεραφείμ, παρουσίασε για πρώτη φορά στους πολίτες το σύγχρονο κόσμημα, το στολίδι του Αθλητισμού για τον Δήμο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στάθηκε ιδιαιτέρως στο χρόνο ρεκόρ που κατασκευάστηκε – 4,5 μήνες – με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο ξεκινώντας από την ιδέα για αυτό, του συμβούλου του Χρ. Σχινά στη συνέχεια τον Δντή του 4ου Λυκείου Κ. Τζώρτζη, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τις Σχολικές Επιτροπές και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος εστίασε κατά την ομιλία του στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής, του λυόμενου στεγάστρου (τεχνολογίας αεροφερόμενων πλαισίων), η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον, υψηλής αισθητικής, ειδικών προδιαγραφών ασφαλείας απέναντι σε ακραία φυσικά φαινόμενα και ικανή να λειτουργήσει ως προπονητήριο για τα αθλήματα μπάσκετ, βόλει, χαντμπολ και ποδόσφαιρο σάλας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη επιγραμματικά στο έργο της Δημοτικής Αρχής της τελευταίας τριετίας στον τομέα του Αθλητισμού πέρα του έργου κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζεκάκειο:

1.     Δεκατρείς (13) υπαίθριοι αθλητικοί χώροι (γήπεδα) έχουν επισκευαστεί  ή ανακαινιστεί πλήρως

2.     Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση για το Δημοτικό κολυμβητήριο, που το έχει καταστήσει πρότυπο στην Ελλάδα με εξοικονόμηση ενέργειας 50%.

3.     Εκπόνηση μελέτης για τα γήπεδα του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο

4.     Εκπόνηση μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού του Αγίου Θωμά.

5.     Δρομολόγηση ενεργειών για την ανέγερση 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης  που συμπεριλαμβάνουν και την κατασκευή ενός ακόμη κλειστού γηπέδου μπάσκετ (χρηματοδότηση ΚΤΥΠ).

6.     Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που αφορούν στην κατασκευή Γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα (χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής).

7.     Συνεχής διαβούλευση με τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δεσμεύτηκε τέλος, για την κατασκευή ενός ακόμη ομοίου Γηπέδου (τεχνολογίας μπαλονιού) σε μία ακόμη πολεοδομική ενότητα της πόλης, εντός του 2023 και σημείωσε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακατασκευή του ιστορικού Γηπέδου «Σπύρος Λούης».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσοχή που δίνει ο ίδιος προσωπικά και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής στις αναπτυξιακές πολιτικές για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Ιδιαιτέρως όμως για τον Αθλητισμό και τη σχέση του με τη νεολαία σημείωσε πως είναι μία επένδυση για το παρόν και το μέλλον του Αμαρουσίου που δημιουργεί θετικά πρότυπα στην τοπική κοινωνία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε στη συνέχεια ο Δντής του 4ου Λυκείου Κωνσταντίνος Τζώρτζης ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία στα θέματα της σχολικής κοινότητας και φυσικά για το σπουδαίο έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη.

Μετά το πέρας των ομιλιών-χαιρετισμών ακολούθησε χορευτική επίδειξη και αγώνας μπασκέτ από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου & Λυκείου.

 

Ο Δήμαρχος στην τελετή εγκαινίων συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου.

 

Το παρών έδωσαν ακόμη:

Ο Βουλευτής του Βορείου Τομέα Β1 Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής,  ο Αντιπρόεδρος  Κων/νος Βλάχος, και η Γραμματέας Μαρία Δήμητρα Ρώτα.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μαίρη Γαλαζούλα.

Οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Νικολαράκος, Ευάγγελος Κάββαλος, Κων/νος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και οι Αντιπρόεδροι Αικατερίνη Ιωάννου και Κων/νος Αντωνόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής β’βάθμιας εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής α’βάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γώγου,  η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας, Σπύρος Μπόγδανος, Παναγιώτης Σαγρής.

Οι Σύμβουλοι του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου, επί θεμάτων προστασίας αδέσποτων Νικόλας Τακτικός.

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμης Λέκκας.

Τα ΔΣ και αθλητές των αθλητικών Συλλόγων ΓΣΑ και Marousi City

Tα ΔΣ των αθλητικών Συλλόγων Νίκη, Αρίων, Οδυσσέας, Τριφυλλιακός.

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Αμαρουσίου.

Τα ΔΣ πολλών Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων του Αμαρουσίου.

default

Share