Συνελήφθη δραπέτης φυλακών που λήστευε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στα Βόρεια Προάστια

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 31χρονος δραπέτης φυλακών, ο οποίος συνελήφθη στο Νέο Ηράκλειο για ένοπλες ληστείες κατά συρροή σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο δράστης από τις αρχές του έτους διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, ο δράστης εισέρχονταν στα ξενοδοχεία προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους, αφαιρούσε χρήματα τόσο από τα ταμεία όσο και από χρηματοκιβώτια και στη συνέχεια διέφευγε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα με ενσωματωμένο φιαλίδιο
(4) φιαλίδια αερίου
συσκευασία με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί εννέα (9) περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων ληστειών συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για ένοπλες ληστείες, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Για τα παραπάνω αδικήματα είχε καταδικασθεί και εξέτιε ποινή κάθειρξης (15) ετών σε Κατάστημα Κράτησης, από το οποίο έλαβε άδεια την οποία παραβίασε και από 3-12-2019 αναζητούνταν ως δραπέτης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Share