Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, με την Πρόεδρο Κωνσταντίνα Πασχάλη και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Επιτροπής Ισότητας Ελένης Λέκκα Καλατζάκη , της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένης Βλάχου και του Συμβούλου του Δημάρχου Χρυσόστομου Σχινά.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος προσωπικά, προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της επέκτασης και αναβάθμισης του Σχολείου. Συγκεκριμένα ο κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε: «κατόπιν της δέσμευσής μου για αναζήτηση τρόπου και χώρου ικανού για ανέγερση κτίσματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου, αυτή την περίοδο, είμαστε σε διαπραγμάτευση προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία αγοράς οικοπέδου, που βρίσκεται σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο. Για το λόγο αυτό, έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023, ποσό για αγορά έκτασης και με την συμβολή των αρμόδιων Υπηρεσιών μας, θα έχουμε υλοποιήσει τον στόχο μας, μέσα στους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ, φροντίζουμε με συνέπεια, ώστε το σχολείο να αποτελεί μια λειτουργική και ασφαλή υποδομή».  

Κατά τη τελευταία τριετία, για τις ανάγκες συντήρησης του Σχολείου, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες όπως: τοποθέτηση κλιματιστικών, βιβλιοθήκης και ντουλαπιών σίτισης, εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, τοποθέτηση μεταλλικής πόρτας, εγκατάσταση θυροτηλεφώνου, δημιουργία τουαλέτας και διαμορφώσεις εδάφους συνολικής δαπάνης άνω των  50 χιλ ευρώ. Παράλληλα, όσον αφορά τα ζητήματα ασφαλέστερης πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο, πραγματοποιήθηκαν φωτοσημάνσεις, χρωματική ενίσχυση διαβάσεων κ.α.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου τα μέλη Γεωργία Κανελλοπούλου, Χριστίνα Αγοργιανίτη, Δημήτρης Τσατσάνης και Δέσποινα Κελεσίδου.

Share