Σεμινάριο πιάνου με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο στο Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής στο Μαρούσι

Το Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής διοργανώνει Σεμινάριο πιάνου με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο, που έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου στην αίθουσα Spectrum του Ωδείου Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής (Λ.Κηφισίας 189, Μαρούσι).

Οι ενεργοί συμμετέχοντες που θα διακριθούν, θα δώσουν συναυλία στην αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα σπάνιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό γεγονός καθώς ο κορυφαίος βιρτουόζος σολίστ, μετά την πρόσφατη μεγάλη του εμφάνιση στην κατάμεστη αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ως μαέστρος της Βασιλικής Φιλαρμονικής του Λονδίνου και σολίστ σε δύο θρυλικά κοντσέρτα υψηλής δεξιοτεχνίας, αλλά και μετά από πολυετή παραμονή και κύρια δραστηριοποίησή του στα μουσικά και εκπαιδευτικά κέντρα του εξωτερικού, επιλέγει να παρουσιάσει σεμινάριο στην Ελλάδα. O άμεσος και επικοινωνιακός τρόπος διδασκαλίας του και η πολύχρονη σολιστική παρουσία του στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου εγγυώνται μία μοναδική και πολύτιμη μουσική εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους ακροατές.

Το πολύπλευρο ταλέντο του βιρτουόζου πιανίστα και η χαρακτηριστική ικανότητά του να κινείται με άνεση από το κλασικό ρεπερτόριο και τη διεύθυνση Ορχήστρας έως τη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο από σημαντικά Μέσα, όπως οι Times του Λονδίνου, η Le Monde, η Corriere della Serra, η Independent κ.α. Αποτελώντας έως σήμερα ένα απο τα σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού δυναμικού της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας ECM, οι δίσκοι με τις μουσικές συνθέσεις του έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικο, με κάποιους από αυτούς να παραμένουν επί εβδομάδες στο top10 του Αμερικανικού billboard. Παράλληλα, έχοντας συνεργαστεί με κάποιες απο τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες του κόσμου, όπως η Philharmonia Symphony Orchestra, η Czech Philharmonic, η Royal Stockholm Philharmonic, η Houston Symphony Orchestra, η Royal Philharmonic Orchestra κ.α., έχει ερμηνεύσει κάποια από τα πιο απαιτητικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας σε σπουδαία μουσικά κέντρα του κόσμου. Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η πολυετής συνεργασία του με τον Vladimir Ashkenazy και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ. Κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου του αποτελούν έργα του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Μότσαρτ και του Σούμαν, αλλά και οι συνθέσεις της Ρωσικής Σχολής, καθώς έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα έργα Ραχμάνινοφ, Προκόβιεφ, Τσαϊκόφσκυ και Σκριάμπιν.
Το Σεμινάριο πιάνου απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς και σπουδαστές επιπέδου Β’ Μέσης σχολής και άνω.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ.210 8055507 και 210 8022878
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
www.cccmazis.com
www.rockschoolgreece.com
www.trinitymusicgreece.com

Share