Περιφέρεια Αττικής: Στην τελική φάση η εφαρμογή του σχεδίου στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Μαρμαράδικα»

Ένα βήμα πριν την τελική φάση βρίσκεται η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της περιοχής «Κάτω Σωρός – Μαρμαράδικα» στο Μαρούσι, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής. Η διαδικασία εκδίκασης των 44 εντάσεων, που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της Γ΄ ανάρτησης, ολοκληρώθηκε και ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε ήδη στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως αναφέρεται  στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισήμανε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα χωρικού σχεδιασμού, Παναγιώτης Πατσιαβός, ο Δήμος κλήθηκε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ατομικής ειδοποίησης των ιδιοκτητών που, μετά την κρίση των ενστάσεών τους, επηρεάζεται το τεχνικό μέρος της πράξης εφαρμογής. Η Περιφέρεια Αττικής αναμένει από τον Δήμο την αποστολή της ολοκληρωμένης μελέτης ώστε να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής απόφασης κύρωσης.

Η κύρωση της πράξης εφαρμογής, υπογράμμισε εκ νέου ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, σηματοδοτεί το τέλος μιας πολεοδομικής εκκρεμότητας δεκαετιών, απελευθερώνει τους Μαρουσιώτες, ώστε να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, ενώ ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το Δήμο Αμαρουσίου, έτσι θα αποκατασταθεί μια αδικία που ήθελε μια ολόκληρη περιοχή που απείχε μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο από τη Λεωφόρο Κηφισίας, να βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης. Με την ένταξη στο σχέδιο, οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν επιτέλους τις περιουσίες τους, ενώ και ο Δήμος θα μπορέσει να δημιουργήσει τους απαραίτητους κοινόχρηστους και κοινωφελείς ελεύθερους χώρους, που είναι απαραίτητοι για να καταστεί η καθημερινότητα των κατοίκων καλύτερη.

 

Share