Παρουσίαση του βιβλίου «Η βασίλισσα του Αιγαίου – Το ταξίδι της Αταλάντας» από τον Σύλλογο Ψαλιδίου Αμαρουσίου

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή»  πραγματοποιεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Συμώνης Κατραμάδου «Η βασίλισσα του Αιγαίου – Το ταξίδι της Αταλάντας».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου (Χαλκιδικής 17 & Ζωοδόχου Πηγής 2, Ψαλίδι Αμαρουσίου).

Μέσα από το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα παρουσιάζεται η περιπλάνηση στο Αιγαίο ως ένας αγώνας ωριμότητας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Νέα κι όμορφη αριστοκράτισσα της Μυτιλήνης στην εποχή της Σαπφούς, η Φοίβη έχει ό, τι επιθυμεί. Όμως σύντομα θα χρειαστεί να παλέψει για όλα όσα έχει· με την κοινωνία, για τον σεβασμό και την περιουσία της· με τη θάλασσα, για την επιβίωση και την ευημερία. Τη μεγαλύτερη, όμως, μάχη θα τη δώσει με τον έρωτα που θα τη χτυπήσει σαν τρικυμία και θα την αφήσει ναυάγιο. Αλλά η θάλασσα, που της τα πήρε όλα, θα τη σπρώξει πάλι στην επιφάνεια και θα τη φέρει στο απάνεμο λιμάνι του ενός, μοναδικού έρωτα. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα περιπλάνησης στο Αιγαίο σ’ έναν αγώνα ωριμότητας. Η περιπέτεια της ψυχής στην αναζήτηση του συντρόφου της.

Στην εκδήλωση θα είναι, με εισήγηση και συμμετοχή σε θεατρικό αναλόγιο με αποσπάσματα του βιβλίου, ο τ. πολιτιστικός ακόλουθος, σκηνοθέτης – ηθοποιός Κωνσταντίνος Πασσάλης.

Share