Ο ΣΠΑΠ μαθαίνει στα παιδιά του δημοτικού πώς να δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια

“Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια” είναι ο τίτλος μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού.

Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων των Δήμων –  Μελών θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από βιωματικά εργαστήρια και από διάφορες δραστηριότητες να εξοικειωθούν με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών. Μεταξύ των στόχων είναι και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται συγκεκριμένα σε μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού.
Με την έναρξη του εργαστηρίου γίνεται μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση με την οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τις έννοιες της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε από το 18οΔημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου και σύντομα θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία των 12 Δήμων – Μελών του Συνδέσμου.  “Εγκαινιάζουμε σήμερα μία νέα σειρά δράσεων για παιδιά δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Σ.Π.Α.Π. για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες”  δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος και πρόσθεσε “Η σημερινή δράση προσπαθεί να μάθει στα παιδιά τη χρησιμότητα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, αλλά κυρίως της επαναχρησιμοποίησης υλικών που συνήθως πετάμε, ή ανακυκλώνουμε.  Μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό, αλλά θα έλεγα και διασκεδαστικό εργαστήρι, τα παιδιά μετέτρεψαν τα υλικά που έφεραν από το σπίτι, σε πορτοφολάκι, τσάντα και μικρό κάδο απορριμμάτων για το γραφείο τους”.

Λίγα λόγια για τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 με την επωνυμία Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, από τους δήμους Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Βριλησσίων, Μελισσίων και τις κοινότητες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Εκάλης.

Σταδιακά προστέθηκαν και άλλα μέλη ώστε το 2010 ο Σύνδεσμος έφτασε να αριθμεί 23 δήμους και κοινότητες.

Το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού σήμερα απαρτίζουν 12 Δήμοι της Αττικής, μετά και τις αλλαγές του αυτοδιοικητικού χάρτη με τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων που προώθησε η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Συγκεκριμένα, τον απαρτίζουν οι εξής 12 δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδας, Χαλανδρίου.


 

 

Share