«Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι»: Διαδραστική παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο σήμερα στο Μαρούσι

Το «Ρέον Θέατρο» και η η σκηνοθέτης Ξανθή Ταβουλαρέα μας παρουσιάζει την παράσταση «Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι», όπου όλοι μαζί, ηθοποιοί και κοινό, ξετυλίγουν τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές, και όπως πάντα, φεύγουν με αναμνηστικά της παράστασης, αλλά και το μαγικό ξόρκι της Μήδειας.

Οι περιπέτειες του θρυλικού Ιάσονα ζωντανεύουν μέσα από κούκλες, μάσκες, θεατρικό παιχνίδι και πολλά αντικείμενα και μουσικές. Η γριούλα, που δεν ήταν άλλη από τη μεταμορφωμένη Θεά Ήρα, ο βασιλιάς Πελίας, η Πυθία, η θεά Αθηνά, οι Αργοναύτες, ο μάντης Φινέας, ο βασιλιάς Αιήτης, η ίδια η Μήδεια, ακόμα και ο γίγαντας Τάλως, περνάνε μπροστά από τα μάτια των παιδιών. Μια ιστορία, σαν παραμύθι! Ένα παραμύθι που θα παίξουμε με πρωταγωνιστή, τον ήρωα Ιάσονα!

Με όλα τα συστατικά του παραμυθιού – ήρωες και πριγκίπισσες και μαγεία και δράκοι! Μια παράσταση μέσα σε ένα παιχνίδι ή ένα παιχνίδι μέσα σε μια παράσταση! Οι περιπέτειες του ήρωα Ιάσονα και η Αργοναυτική Εκστρατεία για τα δημοτικά σχολεία! Γιατί τον είπανε Μονοσάνδαλο; Πόσοι ήταν οι Αργοναύτες; Ποιος τον ανάγκασε να κλέψει το Χρυσόμαλλο Δέρας; Τελικά, έζησε όσο η Αργώ;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στη διαδραστική παράσταση «Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι» που μας φέρνει το Ρέον Θέατρο και η σκηνοθέτης Ξανθή Ταβουλαρέα, την Παρασκευή 10 Μαίου και ώρα 18:00 στο Κέντρο Νεότητας Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Πληροφορίες

Ο Ιάσονας σε θεατρικό Παιχνίδι

Επεξεργασία Κειμένων-Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα

Σκηνικά Αντικείμενα-Κουστούμια-Ήχοι: «Ρέον Θέατρο»

Παίζουν: Φίλη Μαρσώ, Ξανθή Ταβουλαρέα, οι κούκλες του «Ρέον»

Πότε: Παρασκευή 10.5.2019 και ώρα 18:00

Πού: Κέντρο Νεότητας Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου (αίθουσα εκδηλώσεων)

Είσοδος ελεύθερη.

Share