Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή το Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Αμαρουσίου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2021,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες (60 άτομα) στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Η διαρκής εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι παράγοντες επιτυχίας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που μπορεί να τύχουν στον καθένα από εμάς. Η μεγάλη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, αποδεικνύει πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην κοινωνία για την πρόσβαση στη γνώση που σώζει ζωές και πως ο εθελοντισμός είναι κυρίαρχο στοιχείο αυτής της διαδικασίας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχία του σεμιναρίου, το οποίο πολύ σύντομα θα επαναληφθεί».

Ο Αντιδήμαρχος, Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, κ. Στέφανος Τσιπουράκης δήλωσε: «Το επίπεδο τεχνικής κατάρτισης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου είναι πολύ υψηλό και μέσω του σεμιναρίου σε συνεργασία με άξιους φορείς δόθηκε η δυνατότητα για τον πολλαπλασιασμό της γνώσης στο σώμα των εθελοντών. Προσβλέπουμε στην επέκταση και διείσδυση  αυτής γνώσης και σε ειδικότερους χώρους όπως Σχολεία και τόπους εργασίας, προκειμένου όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να είναι κάτοχοι του πρωτοκόλλου διαχείρισης ενός έκτακτου περιστατικού».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και φυσικών καταστροφών η γνώση μπορεί να σώσει ζωές. Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσα από τις Διαδικτυακές Εκπαιδεύσεις σε βασικές Α’ Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των δημοτών. Η μεγάλη συμμετοχή των Δημοτών του Αμαρουσίου αλλά και μελών της Πολιτικής Προστασίας σε αυτή τη δράση, δηλώνει ενδιαφέρον, κοινωνική αλληλεγγύη και είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί σωτήριο εάν παραστεί ανάγκη».​

Share