Ξηροί Καρποί Γεωργούση: Εδώ θα βρείτε τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς στο Μαρούσι

Λένε πως ο ξηρός καρπός είναι μια παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά. Αυτή τη παράδοση συνεχίζουν εδώ και 7 μήνες στην περιοχή του Αμαρουσίου τα αδέρφια Γεωργούση. Όσοι  κινείστε στο κέντρο της Αθήνας θα ξέρετε σίγουρα το ιστορικό μαγαζί ξηρών καρπών – κάβα Γεωργούσης «ο Αλέξης» στη Βερανζέρου. Εκεί, στο μαγαζί του θείου τους, μαθήτευσαν ο Γιώργος και η Χρυσάνθη και στη συνέχεια ανηφόρισαν βόρεια, για να δημιουργήσουν τη δική τους γευστική πρόταση στην πόλη μας.

Το maroussinews επισκέφθηκε το χώρο και μίλησε με τη Χρυσάνθη που μας ξενάγησε στο όμορφο, μοντέρνο μαγαζί και μας εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει τους ξηρούς καρπούς Γεωργούση ξεχωριστούς. Οι ξηροί καρποί φυλάσσονται σε ειδικό ψυγείο για να μην αλλοιώνονται και να κρατάνε τα έλαια και τη γεύση τους. Όταν έρχεται η ώρα του καβουρδίσματος ψήνονται με  παραδοσιακό πολίτικο τρόπο στη λαμαρίνα από τον Γιώργο. Το αποτέλεσμα που προκύπτει μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς σε θέμα γεύσης .

Στο κατάστημά τους θα βρείτε γνήσιο φιστίκι Αιγίνης, αράπικο από την Καλαμάτα, αμύγδαλο Βόλου, καρύδι από Τρίπολη, φουντούκι από την Αγιά και άλλα πολλά.  Στα αποξηραμένα θα συναντήσετε μια μεγάλη ποικιλία από φρούτα χωρίς ζάχαρη, δαμάσκηνα Σκοπέλου, δαμάσκηνο, βερίκοκο, κεράσι από την Έδεσσα, λωτό και τα ακαταμάχητα σύκα από την Κύμη δικής τους παραγωγής.

Όσο για τους λάτρεις των γλυκών υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε φοντάν, καραμέλες, λουκούμια, σοκολάτες, αμυγδαλωτά και για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη θα βρουν βουτήματα χωρίς ζάχαρη, χαλβά, λουκούμια –  γλυκά του κουταλιού-μαρμελάδες με στέβια, μέλι βιολογικό, γύρη, βασιλικό πολτό αλλά και πολλές υγιεινές προτάσεις  για το πρωινό και τη δουλειά, δημητριακά χωρίς ζάχαρη, βούτυρα ξηρών καρπών, αντιοξειδωτικά μιξ, superfoods και ποιοτικές μπάρες δημητριακών με μέλι!

Εμάς μας εντυπωσίασε η μεγάλη ποικιλία σε κουφέτα για γάμο και βάπτιση της εταιρείας Crispo σε γεύσεις που έχει επιλέξει ο ίδιος ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης. Μέρος των εσόδων από αυτά τα κουφέτα διατίθενται για την ενίσχυση του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πώς μπορεί κανείς να αντισταθεί σε τόσο ξεχωριστές εκπλήξεις;

Πληροφορίες

Ξηροί Καρποί Γεωργούση

28ης Οκτωβρίου 4 και Διονύσου 10, Μαρούσι

Τηλ: 210-8053953

Share