«Μουσικές Συνάξεις» την Τετάρτη στο “Σχολείον Ψαλτικής” στο Μαρούσι

Το “Σχολείον Ψαλτικής” υποδέχεται στις «Μουσικές Συνάξεις» τον Στρατή Ψαραδέλλη, τη Μαρία Μελαχροινού και τη Μάρθα Μαυροειδή, που θα μας παρουσιάσουν ρεπερτόριο του σαζιού και της ζυγιάς της λάφτας με την πολίτικη λύρα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Πούλιος

Η μουσική σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις 21.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Ψαλτικής στο Μαρούσι

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο του Αμαρουσίου λειτουργεί μία από τις λίγες σχολές ψαλτικής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρότυπη σχολή που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες που αγαπούν τη βυζαντινή μουσική και θέλουν να κατακτήσουν τα μυστικά της.Ιδρύθηκε το 2008 από τον Κωνσταντίνο Μπουσδέκη και τον Κωνσταντίνο Φωτόπουλο και δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της ψαλτικής. Μάλιστα, η επιτυχής παρακολούθηση των σεμιναρίων συνοδεύεται από πιστοποιητικά που είναι επίσημα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Στο «Σχολείον Ψαλτικής» παραδίδονται μαθήματα ψαλτικής τέχνης και παραδοσιακών οργάνων, ενώ λειτουργούν και τμήματα χορωδίας, ορχήστρας, παλαιογραφίας και μελοποιίας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες κάθε ηλικίας και των δύο φύλων, όμως λειτουργεί και παιδικό τμήμα, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση. Η διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες οξύνει τη μουσική αντίληψη και αποτελεί ένα καταφύγιο τέχνης και πολιτισμού που προάγει τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Πούλιος

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Share