«Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα»: Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς ΙΧ στο Μαρούσι

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε 12 αυτοκίνητα στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, ζητώντας μάλιστα από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην τα παρκάρουν κοντά σε πολυτελή αυτοκίνητα!

Οι αναρχικοί που αποκαλούνται «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», εξηγούν στο κείμενό τους τους λόγους των εμπρησμών, σχολιάζοντας πως γίνονται σε απάντηση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την εκκένωση των καταλήψεων, και τονίζουν πως συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές.

«Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου.[…] Τα πολυτελή οχήματα που πυρπολήθηκαν μαζικά είχαν όλα τους αξία μεγαλύτερη των 40.000 ευρώ και αποτελούν σύμβολα πλούτου και κατοχύρωσης των ταξικών προνομίων σε βάρος των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των περιθωριοποιημένων της καπιταλιστικής κοινωνίας. […] Το όχημα ενός μπάτσου εκτός υπηρεσίας που παρκάρει λίγο πριν μπει σπίτι του, ενός φασίστα που είναι στοχοποιημένος για τις απόψεις του στη γειτονιά, ενός ιδιοκτήτη πολυτελούς αυτοκινήτου, μπορούν να αποτελέσουν μικρές συμβολικές πράξεις σε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Επίσης ζητούν συγγνώμη επειδή καταστράφηκαν «δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε», καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα «διευκολύνοντας έτσι το έργο μας».

Πηγή: cnn.gr, lifo.gr

Share