Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι το Πάσχα στο Μαρούσι

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα στο Μαρούσι, στον Υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου ( Λεωφ. Κηφισίας 219), από τις 12:00 το μεσημέρι.

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με θετική και αισιόδοξη διάθεση όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και φέτος τον πατροπαράδοτο οβελία και τα πλούσια πασχαλινά εδέσματα, να απολαύσουν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, να ανταλλάξουν εορταστικές ευχές και φυσικά να χορέψουν και να τραγουδήσουν.

Οι ταλαντούχοι παραδοσιακοί ερμηνευτές Θεόφιλος, Ειρήνη Λεγάκη, Κώστας Σκόνδρας και Λάκης Χαλκιάςκαι η επταμελής ορχήστρα τους θα ανεβάσουν το κέφι, με τραγούδια λαϊκά, δημοτικά και νησιώτικα, συνοδεία όλων των παραδοσιακών οργάνων σ’ ένα πολύωρο μουσικό γλέντι με την επιμέλεια του Γιώργου Υδραίου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αργύρης Ντίνας (μπουζούκι), Δημήτρης Σίβρης (πιάνο),Πόλης Πελέλης (μπάσο), Αθανάσιος Αιγινίτης(τύμπανα), Νίκος Τάγκας (κιθάρα), Αντώνης Καλιούρης (κλαρίνο), Νεκτάριος Γκαγκόσης (βιολί). Το παραδοσιακό γλέντι θα διανθίσουν με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Το γλέντι που πραγματοποιείται κάθε Πάσχα στο Μαρούσι έχει γίνει πλέον θεσμός καθώς διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη για 11 συνεχή έτη, με χιλιάδες συμπολίτες από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής όλα αυτά τα χρόνια να μοιράζονται τη χαρά της Λαμπρής ως μια μεγάλη οικογένεια στο Δήμο Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τις χορηγίες Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τοπικών Επιχειρήσεων.

 

Share