Μεγάλη η συμμετοχή του κοινού στη Β΄ Έκθεση Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Αμαρουσίου

Οι εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζονται, με την Β΄ Έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων,  τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης».

Τα έργα  των πολυάριθμων σπουδαστών, όπως και στην  Α΄ Έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων, προέρχονται και από προηγούμενα έτη, λόγω της πανδημίας που μεσολάβησε. Η Β’ Έκθεση ανήκει επίσης στο Τμήμα Ενηλίκων με δασκάλα την Μπέττυ Καρούση, η οποία εκτός της ζωγραφικής ασχολείται με τη γλυπτική και τη χαρακτική. Χρησιμοποιήθηκαν μικτές τεχνικές, ακουαρέλα, ακρυλικό, μελάνι, κάρβουνο, μολύβι.

Την έκθεση ζωγραφικής εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) Νίκος Πέππας εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη, του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη, της Αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ Κατερίνας Βουρλάκη,  της Εντεταλμένης Συμβούλου Τουριστικής Ανάπτυξης Φανής Λέκκα και της Συμβούλου του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού Άννας Βαγιωνά.

 

​Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Ν. Πέππας μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου και τα θερμά συγχαρητήρια στη δασκάλα και στους σπουδαστές του τμήματος ενώ ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που ακολουθούν.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σμυρνής συνεχάρη όλους  για τη συμμετοχή τους και σημείωσε την απόλυτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε προγράμματα που καλλιεργούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κ. Βουρλάκη τόνισε το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα της έκθεσης που πηγάζει από τη δημιουργική φαντασία σπουδαίων καλλιτεχνών.

Η εικαστικός Μπ. Καρούση, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα της έκθεσης και στα αισιόδοξα μηνύματα που αυτά εκπέμπουν.

Ο μαθητής του Β΄Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων, Νίκος Καλαματιανός, σε ομιλία του τόνισε τη διαφορετικότητα κάθε έργου που απεικονίζει τη ψυχοσύνθεση ενός ζωγράφου. Έμπνευση σημείωσε πως αποτέλεσε για όλους τους καλλιτέχνες η Εικαστικός, που ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά της,  Μπέττυ Καρούση.

Το παρών έδωσαν επίσης:

Ο Αρχιτέκτονας & Διανοητής Δημήτρης Κωστελέτος, ο Αρχιτέκτονας Κώστας Μπέρδος, η Ζωγράφος Χρύσα Βέργη, από Greek City Times & BCI Media Group ο δημοσιογράφος Βασίλης Βιτσιλόγιαννης, από Fashion China Overseas Correspondent η δημοσιογράφος Daniela Shaw, ο Φωτογράφος Άγγελος Μανιάτης.

Από τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Σολδάτος και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Θεοχάρης καθώς και μέλη από φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Share