Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου: Οι βασικότερες ανάγκες αυτή την εποχή

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Οι υπηρεσίες του παρέχονται μέσα από τη Πράξη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου» η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. «Αττική 2014 – 2020» με δικαιούχο το Δήμο Αμαρουσίου.

Μέσα από τη λειτουργία του, άποροι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, κατόπιν ιατρικής συνταγής.

 

Οι βασικότερες και διαρκείς ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό είναι οι εξής:

 

Φαρμακευτικό Υλικό

 

Ατορβαστατίνη 10, 20, 40 mg

 

Κλοπιδογρέλη 75 mg

 

Ομεπραζόλη 20, 40 mg

 

Παντοπραζόλη 40 mg

 

Εσομεπραζόλη 20, 40 mg

 

Φυσιολογικός ορός

 

Παρακεταμόλη (σιρόπι, χάπια, αναβράζοντα δισκία)

 

Υγειονομικό Υλικό

 

Γάζες αποστειρωμένες

 

Betadine

 

Μάσκες

 

Αντισηπτικά

 

Η χορήγηση φαρμάκων πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και η επικοινωνία των πολιτών και οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, στα 213-20.31.915 – 936, email: koinonikofarmakeio@maroussi.gr.

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται επί της οδού Παλαιολόγου 9 (3ος όροφος), στο Μαρούσι, με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 16:00.

Share