Η παρουσίαση του προγράμματος του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Την παρουσίαση του προγράμματός του πραγματοποίησε στις κατάμεστες αίθουσες του Δημαρχείου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ανέπτυξε σε εκατοντάδες πολίτες του Αμαρουσίου το πρόγραμμά του και περιέγραψε μεταξύ άλλων, 9 εμβληματικές παρεμβάσεις , που θα πάνε το Μαρούσι ψηλά.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, παρουσία όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, τόνισε πως το Μαρούσι της Νέας Εποχής έχει ως απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών και δήλωσε ότι «κανένα σχέδιο δεν έχει αξία, αν παραγνωρίζει αυτή την ανάγκη».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια είναι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που δημιουργήθηκε στο Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια και να σχεδιάσουμε
μια σειρά εμβληματικών παρεμβάσεων, που θα το «απογειώσουν με την κατάλληλη ομάδα ανθρώπων» και συνέχισε περιγράφοντας τους παρακάτω άξονες.

1. Ανάπλαση Βόρειας Εισόδου στην πόλη του Αμαρουσίου.

Ενοποίηση του Δάσους Συγγρού με το Κέντρο της Πόλης, στη βόρεια είσοδό της, με υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Κηφισίας ( με βάση τη
μελέτη του Υπουργείου Υποδομών) και αξιοποίηση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας του ΙΓΕ. Δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.

2. Τοποθέτηση πεζογεφυρών στην Λ. Κηφισίας.

Για τις ασφαλείς μετακινήσεις στις δύο πλευρές της πόλης, προβλέπουμε την τοποθέτηση τριών πεζογεφυρών. Μια που θα συνδέει το Κέντρο Πόλης (πλατεία Ηρώων) και τα σχολεία με το Δάσος Συγγρού. Κι άλλες δύο στο ύψος του «ΥΓΕΙΑ» και στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας.

3. Δημιουργία Πολυχώρου αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής και
πρασίνου στο κτήμα Καρέλλα.

Αποδίδουμε το κτήμα Καρέλλα στους πολίτες, μέσω της αξιοποίησής του ως
πολυθεματικό χώρο πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, υπαίθριου θεάτρου και πολιτιστικού κέντρου, παιδικών χαρών.

4. Αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Σπύρος Λούης.

Με ανακαίνιση και εμπλουτισμό των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και ενοποίηση του αθλητικού χώρου με το Πνευματικό Κέντρο. Δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.

5. «Ανοικτό ΟΑΚΑ».

Δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση και χρήση από τα αθλητικά σωματεία της πόλης και τους δημότες του Αμαρουσίου των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας.

6. Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Open Mall στο Κέντρο.

Αξιοποιούμε κονδύλια της Ε.Ε. για να εκτελέσουμε παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο (στέγαστρα στους πεζοδρόμους, σήμανση, φωτισμός και νέος αστικός εξοπλισμός) σε συνδυασμό με δράσεις προώθησης, προβολής,
επιχειρηματικής συνεργασίας και ενίσχυσης παράλληλων δραστηριοτήτων.

7. «Ανοιχτά Ρέματα» και δίκτυο «Πράσινων Διαδρομών».

Ολοκληρώνοντας τη διευθέτηση του ρέματος Αμαρουσίου προχωράμε στη δημιουργία μιας πράσινης διαδρομής περιπάτου, μαζί με την κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

8. Ενίσχυση των σχολικών υποδομών.

Δίνουμε προτεραιότητα στην κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ..

9. Ξεκινάμε τις διαδικασίες σύνταξης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ).

Το νέο σχέδιο θα υλοποιήσει τη στόχευση της ισόρροπης ανάπτυξης κεντρικών χρήσεων και κατοικίας, θα ενισχύσει τη χωρική συνοχή και θα επιλύσει χρόνια ζητήματα ένταξης περιοχών στο Σχέδιο Πόλης.

Οι 9 εμβληματικές παρεμβάσεις τόνισε ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις ανά γειτονιά, υπηρετούν το συνολικό σχεδιασμό: «Nα αποτελεί το Μαρούσι πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Μια βιώσιμη
πόλη, με σύγχρονο και λειτουργικό σχεδιασμό του χώρου και των δραστηριοτήτων της. Μια πόλη ανθρώπινη, που η ποιότητα θα χαρακτηρίζει την καθημερινότητα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απλή αναλογική ως ένα νόμο που επιτρέπει στον καθένα να ελπίζει να βρεθεί μέσα σε ένα Δημοτικό συμβούλιο χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο με μόνο στόχο τη συναλλαγή. Γι αυτό τόνισε ο κ. Θ. Αμπατζόγλου πως η ψήφος πρέπει να δοθεί μόνο στους πιο ικανούς και αξιόπιστους να διοικήσουν την πόλη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου ή και αποχής.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το δικό μου μοντέλο διοίκησης θέλει τον πολίτη πρωταγωνιστή, προβλέπει συνθέσεις και συνεργασίες με διαφάνεια και με συμφωνίες πάνω από το τραπέζι, στη βάση κοινών προγραμματικών αρχών κι αξιών.
Δεν αντιλαμβάνομαι το Δήμο ως κομματική αρένα, αλλά ως πεδίο δημιουργικών συνθέσεων, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Θα δώσουμε τη μάχη για να διασφαλίσουμε μια ισχυρή Διοίκηση για το Δήμο Την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην πόλη μας. Για να έχουμε μια δημοτική αρχή, που θα παράγει έργο με μετρήσιμα
αποτελέσματα.

Με τη δύναμη που μας δίνετε. Με εμπιστοσύνη στο πρόγραμμά μας. Με πίστη στις ικανότητες της ομάδας μας,
Πάμε για τη μεγάλη νίκη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη και βουλευτές, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Θ. Αμπατζόγλου, ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων και με πολίτες.

Share