Ημερίδα για τα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Πολλά παιδιά, κυρίως στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου χαρακτηρίζονται από τους γονείς και τους δασκάλους ως «ζωηρά», «υπερκινητικά», ή «απρόσεκτα». Η Διάσπαση Προσοχής είναι ένα συχνό φαινόμενο που χρειάζεται σωστή αντιμετώπιση από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Για αυτό το λόγο, διοργανώνεται μια σημαντική ημερίδα που αφορά τα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ) και τίτλο «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, από τον Σύλλογο Μυτιληνιών «Νόστος» και την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00 π.μ., στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ είναι παιδιά με χαρισματικό μυαλό. Διακεκριμένοι επιστήμονες με τις τοποθετήσεις τους στην ημερίδα θα αναδείξουν τις ιδιαίτερες αυτές ικανότητες των παιδιών και θα παρέχουν ένα πλαίσιο καθοδήγησης για την καλλιέργεια της ψυχικής υγείας στην οικογένεια.

Σκοπός της ημερίδας είναι να γίνει γνωστό ότι ή έγκυρη παρέμβαση από την ηλικία των 4 ετών στα παιδιά με ΔΕΠΥ είναι καθοριστική, προκειμένου να απολαμβάνουν την επιτυχία και την αγάπη των άλλων στη μετέπειτα ζωή τους.

Το θέμα της ημερίδας «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής», θα αναπτύξουν οι:

Μαριάννα Λαγουμίδη, PgD ψυχοπαιδαγωγός Πανεπιστημίου Λονδίνου, πρόεδρος i-paidi
Τζίνα Θανοπούλου, Ed.M, MA Harvard University, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Σοφία Κούρου, μητέρα, βιωματική παρουσίαση.
Θα ακολουθήσει διάλογος και βιωματικό εργαστήρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα υπάρχει δυνατότητα εγκεκριμένης βεβαίωσης παρακολούθησης, πιστοποιημένης με ISO 9001:2015.

Share