“Ευχαριστώ” από τον Δήμο στα φροντιστήρια του Αμαρουσίου για τη μεγάλη τους συνεισφορά

Για ακόμα μια φορά υλοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», δηλαδή της δωρεάν και μειωμένου κόστους φοίτησης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης και κέντρων μελέτης μαθητών Δημοτικού του Αμαρουσίου, υλοποίησε και φέτος ο Δήμος, παρέχοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα δε θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης, οι οποίοι -βάσει των δυνατοτήτων τους- διέθεσαν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Μελέτης μαθητών Δημοτικού προσέφεραν 25 θέσεις και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών προσέφεραν 45 θέσεις.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), υπό την επίβλεψη του προέδρου του, Πέτρου Κόνιαρη.

Σημειώνεται ότι εξυπηρετήθηκαν όλα τα αιτήματα που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις κοινωνικοοικονομικής οικογενειακής κατάστασης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγχαίρει τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων για την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου για την αποτελεσματική διαχείριση του θέματος, σημειώνοντας:

«Μεριμνούμε για μια πραγματική κοινωνική πολιτική, έτσι ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην νιώθει μόνος ή αβοήθητος. Ειδικά για τα παιδιά μας, με συστηματικές ενέργειες και τη βοήθεια των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου μας και συνδράμουν στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Τα φροντιστήρια που πρόσφεραν δωρεάν και μειωμένου κόστους θέσεις είναι τα εξής:

Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

ΑΚΑΔΗΜΟΣ, ΑΛΦΑ, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, ΟΡΟΣΗΜΟ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΩΘΗΣΗ, ΝΟΗΣΗ, ΕΨΙΛΟΝ

Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΟΒΡΕΝΤΗ, ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙΚΗ, ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΝΤΙΝΑ, ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ-ΣΠΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΠΙΡΗΣ-ΡΕΪΣΗΣ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΠΑΤΕΛΗ ΑΝΝΑ, ΡΟΥΜΠΟΥ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΤΑΡΑΛΑ ΕΛΕΝΗ, LEXINET, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ, SO EASY, Λ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ -ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ- ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ.

Share