Εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης ογκωδών σε ρέματα του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής οι παρεμβάσεις καθαρισμού σε ρέματα στα Bόρεια Προάστια για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών που γειτνιάζουν με αυτά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων που εμποδίζουν την ελεύθερη απορροή των νερών προς τα κατάντη και εργασίες αντιστήριξης των πρανών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εργασιών καθαρισμού που εκτελέστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών κατά την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

1. Καθαρισμός ρέματος από οδό Γεωργίου Λύρα έως Λεωφόρο Θεσσαλονίκης και απομάκρυνση τριών μεγάλων δένδρων του ρέματος στο ύψος των οδών Γυθείου, Νεάρχου και Θέτιδος και 5 μεγάλων δένδρων στο ρέμα Πύρνας από την Οδό Χαριλάου Τρικούπη έως την οδό Διονύσου, στα διοικητικά όρια του Δήμου Κηφισιάς.

2. Απομάκρυνση δύο δένδρων στο ρέμα Χαλανδρίου επί της οδού Κεφαλληνίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

3. Καθαρισμός του ρέματος Χαλανδρίου από την Οδό Σολωμού έως την οδό Γρηγορίου Γυφτοπούλου στο ύψος του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις εργασίες καθαρισμού και τις λοιπές παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στα ρέματα της Αττικής από το Παρατηρητήριο Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Με την ευκαιρία του νέου κύκλου καθαρισμών σε ρέματα του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της Αττικής αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο και στον Βόρειο Τομέα προκειμένου οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς, θωρακίζοντας τις περιοχές εκείνες που λόγω γειτνίασης με ρέματα εμφανίζουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Ευχαριστώ θερμά τις υπηρεσίες μας που επαγρυπνούν και με αίσθημα ευθύνης, στοχευμένα και προγραμματισμένα δρουν όπου εντοπίζεται ανάγκη».

Για τις εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των Βορείων Προαστίων η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Η καλύτερη οχύρωση της Αττικής απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα αποτελεί προσωπικό μέλημα και στοίχημα του περιφερειάρχη μας. Κοινή μας στόχευση στον Βόρειο Τομέα είναι, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, να ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση των ρεμάτων και να παρεμβαίνουμε ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη απορροή των βρόχινων υδάτων».

Share