Εορταστικές μελωδίες, παραδοσιακά κάλαντα και ευχές για τα Χριστούγεννα στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου από τους μαθητές των Σχολείων της Πόλης

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα παιδιά των Σχολείων του Δήμου μας, τηρώντας το έθιμο και μεταφέροντας την γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στο χώρο της Αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πρώτα υποδέχθηκε τη Χορωδία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου, που έψαλε τα κλασικά κάλαντα των Χριστουγέννων και τα κάλαντα της Πελοποννήσου, με συνοδεία από κιθάρες και καθοδηγούμενα από την καθηγήτρια μουσικής και υπεύθυνη εκπαιδευτικό της Χορωδίας, Βανέσσα Θεοχάρη. Τα παιδιά συνόδευσαν ευχόμενοι στον Δήμαρχο «καλές γιορτές», ο Διευθυντής  Αντώνιος Μαγουλάς και ο Υποδιευθυντής Λάμπρος Ντάλης.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, Κυριακή Πραπά, Υποδιευθύντρια και δασκάλα μουσικής καθώς και τον Χρήστο Καλαϊτζόπουλο, δάσκαλο μουσικής που τους συνόδευε με το ακορντεόν του, έψαλαν τα κάλαντα  και ευχήθηκαν στον Δήμαρχο «Χρόνια Πολλά» για τις γιορτές ενώ του προσέφεραν μια χειροποίητη Χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα.

Ακολούθησαν οι μαθητές/τρίες  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, που με τη συνοδεία της κας  Μαρίας Κοψίδα  στο αρμόνιο, τραγούδησαν επίκαιρες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα της Ικαρίας. Ο κ. Αμπατζόγλου συνεχάρη τα παιδιά, τη Διευθύντρια Κυριακή Κανάρη – Ντάλλη και τους εκπαιδευτικούς  Πολυξένη ΦίληΠαναγιωτίδη  Αλέξανδρο και Εύα Κενανίδου.

Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, έψαλαν Βυζαντικά κάλαντα στο Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Άγιος Κήρυκος» του Καψιλείου Ιδρύματος, μαζί με τον  πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη, του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, Προέδρου του Ιδρύματος. Τα παιδιά συνόδευσαν η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Μαρία Τσιακαρδώνη  και οι δασκάλες Κωνσταντίνα Ανδρεάκη και Μαρία Βασιλειάδου. Παράλληλα, τα παιδιά σε μία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης   παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και μέλη της Διοίκησης ευχαρίστησαν όλα τα παιδιά για τη δημιουργία της ζεστής ατμόσφαιρας και την πολύτιμη συμβολή τους στο εορταστικό κλίμα των ημερών, προσφέροντας τους γλυκίσματα και δώρα ενώ αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές με τους χορωδούς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μάντυ Ρώτα, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Κων/νος Ρώτας και Κώστας Αντωνόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Share