Δήμος Αμαρουσίου: Συντηρημένο και ασφαλές το σύνολο των παιδικών χαρών στο Μαρούσι

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει πως το σύνολο των παιδικών χαρών που λειτουργούν στον Δήμο Αμαρουσίου είναι συντηρημένο και ασφαλές.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι διατίθονται παιδικές χαρές σε όλες τις περιοχές του Δήμου, οι οποίες περνάνε τακτικούς ελέγχους συντήρησης, ενώ παρουσιάζεται και η λίστα με τις παιδικές χαρές που φέρουν ανανεωμένο πιστοποιητικό εξοπλισμού και καταλληλότητας λειτουργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Αμαρουσίου, προσφέροντας τη δυνατότητα ψυχαγωγίας στα παιδιά και στις οικογένειές τους σε ασφαλείς και προσεγμένους χώρους παιχνιδιού, διαθέτει παιδικές χαρές σε όλες τις πολεοδομικές ενότητές του.

Με στόχο τη διασφάλιση της καταλληλότητας και της ασφαλούς χρήσης των παιδικών χαρών του, ο Δήμος σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί ελέγχους στο σύνολο των παιδικών χαρών και προχωρά σε εργασίες συντήρησης και πιστοποίησής τους σε ετήσια βάση.

Ήδη, όπως επισημαίνει ο Δήμος, το τελευταίο τρίμηνο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιθεώρηση του συνόλου των παιδικών χαρών και μέχρι στιγμής έχει ανανεωθεί η πιστοποίηση εξοπλισμού και καταλληλότητας λειτουργίας σε 33 παιδικές χαρές στο σύνολο της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου. Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όπου υπήρχε ανάγκη πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης περιφράξεων και φωτισμού, επισκευής των οργάνων και συνολικά του αστικού εξοπλισμού, αποκατάστασης των φθορών και των επικίνδυνων σημείων, ενώ αποξηλώθηκαν όργανα με μη επισκευάσιμες φθορές.

Αναλυτικά, οι παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου που μέχρι στιγμής φέρουν ανανεωμένο για το 2019 πιστοποιητικό εξοπλισμού και καταλληλότητας λειτουργίας, και είναι προσβάσιμες στο κοινό, είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, οι ακόλουθες:

Αγίας Ελεούσης
Αγίας Λαύρας
Αθανάσιου Διάκου
Αγίου Θωμά
Αρίωνος – Λουκή Ακρίτα
Βυζαντίου – Εργατικές Κατοικίες
Γαρδέλη
Γράμμου
Γούναρη
Δασύλλιο – Νέα Λέσβος
Δωδεκανήσου
Εθνικής Αντίστασης
Ζαλόγγου και Υμηττού
Ζεκάκου και Δελφών
Ηπειρώτικα
Μ. Κάλλας – Κέρκυρας – Παξών
Κονίτσης – Αγίου Αθανασίου
Πλατεία Κοτζιά
Κορυτσάς
Κυπρίων Αγωνιστών
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Θέμιδος
Πλατεία Λέκκα – Αγίου Κωνσταντίνου
Λακωνίας
Νίκης και Ελευθερίας
Ξυλούρη
Παπαναστασίου και Τσακάλωφ
Πέλικα και Αίαντος
Πεντέλης και Αργοναυτών
Πλουτάρχου και Χαϊμαντά
Πριγκηπονήσων και Κρυφού Σχολειού
Ρέμα Παππά
Ροδοδάφνης και Ρογκάκου
Φραγκοκκλησιάς.

Αναφορικά με την ανανέωση της πιστοποίησης για τις 33 παιδικές χαρές, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ό,τι αφορά στα παιδιά μας γίνεται προσωπική μας υπόθεση και δεν το αφήνουμε στην τύχη. Σταθερά οι υπηρεσίες μας διενεργούν συστηματικά ελέγχους και εργασίες αποκατάστασης στις παιδικές χαρές όπου εντοπίζονται ζημιές και φθορές και σε ετήσια βάση ανανεώνεται η πιστοποίηση της καταλληλότητας λειτουργίας τους. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, ανανεώνουμε τον εξοπλισμό και σε άλλες παιδικές χαρές του Δήμου μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν απρόσκοπτα, ανέμελα και με ασφάλεια το παιχνίδι τους σε χώρους προφυλαγμένους, περιποιημένους και πιστοποιημένους».

Share