Απόκριες στην Αθήνα – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έθιμα της Αποκριάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα αναβιώσουν φέτος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων. Η έναρξη έγινε χτες 23 Φεβρουαρίου και το αποκριάτικο κλίμα θα διαρκέσει έως και τις 11 Μαρτίου.  

Από την  Πλάκα, την πλατεία  Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, έως την Κυψέλη, το Κουκάκι, τα Πατήσια, τα Πετράλωνα, η πόλη θα γεμίσει με αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Πολλά και ενδιαφέρονται είναι και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους και θα πραγματοποιηθούν στα Μουσεία, την Πινακοθήκη και τις Βιβλιοθήκες του δήμου Αθηναίων, αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα γίνει και η κορύφωση των αποκριών στο Ζάππειο, το οποίο θα μετατραπεί σε μία μεγάλη σκηνή για να φιλοξενήσει διαφορετικά δρώμενα. Μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις θα παρασύρουν τους μικρούς μασκαράδες σ’ ένα μεγάλο ξεφάντωμα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 11  Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ), με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Share