Απεργία 9 Νοεμβρίου: Τροποποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Πώς θα κινηθούν Μετρό, Ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Παραλύει η χώρα αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, αφού ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων και συνδικάτων έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, με λεωφορεία, μετρό, τραμ και τρόλεϊ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, λεωφορεία, μετρό, τραμ και τρόλεϊ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις δε θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες αλλά θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας, ενώ θα λειτουργούν την ώρα των συγκεντρώσεων.

24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και η ΠΝΟ, με τα πλοία να μένουν δεμένα, και τα ταξί αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών και Αττικό Μετρό, αποφάσισαν τελικά τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας.

Το τραμ δεν θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό πως θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 και από τις 15:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ο Ηλεκτρικός θα λειτουργεί μεταξύ 9:00 π.μ έως 17:00 για τη μεταφορά των διαδηλωτών.

Τα λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Εξαίρεση αποτελούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, όπου τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Χωρίς Ταξί η Αθήνα

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως το συνδικάτο ΣΑΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αυτοκινητιστές ζητούν και άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ ανά όχημα το μήνα καθώς επίσης και μείωση του ΕΦΚ και του συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.

ΟΣΕ: Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων

24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, γεγονός που θα προκαλέσει τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετέχει και αυτή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και έτσι τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 της Τετάρτης 9/11 έως τις 00:00 της Πέμπτης 10/11.

ΑΔΕΔΥ: Απεργία και για το δημόσιο

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς ζητά η ΑΔΕΔΥ καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας».

Απεργία στα σχολεία

Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη της να απεργήσουν την 9η Νοεμβρίου.

Απεργία και για τους δημοσιογράφους

Τέλος, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, «αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική, αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα», όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Share