Ανοιχτές παραμένουν οι εγγραφές για τα μαθήματα στα Πολιτιστικά & Αθλητικά Τμήματα του Δήμου

Από το φθινόπωρο του 2021 έχει ξεκινήσει η λειτουργία των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών τμημάτων στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, που λαμβάνουν χώρα με ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ικανοποιημένος από τη λειτουργία των τμημάτων και τη συμμετοχή του κόσμου σημειώνει:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου αναπτύσσει σήμερα μια στρατηγική, που θέτει τον Πολιτισμό στο κέντρο των πολιτικών αστικής ανάπτυξης  και τον συνδέει με κοινωνικές προτεραιότητες  και τη δημιουργική απασχόληση.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα Πολιτιστικά και Καλλιτεχνικά προγράμματα που διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί και φέτος οι δομές μας προσφέρουν το καλύτερο στους Μαρουσιώτες, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων. Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και η βιωματική εμπειρία σε όλα τα εργαστήρια, μετατρέπει τους μαθητές σε δημιουργούς και συμβάλλει καθοριστικά στην κοινωνική ευημερία του τόπου μας».

O Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας δηλώνει:

«Ο Δήμος μας, μέσα από τα Προγράμματά του, προσθέτει ένα σημαντικό κομμάτι στην πολιτιστική εξέλιξη της πόλης και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Μαρουσιώτες να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία.

Το κάλεσμά μας προς τους νέους σπουδαστές, είναι κάλεσμα Πολιτισμού και Δημιουργίας».

Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές για όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν παραμένουν ανοικτές

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφαλή λειτουργία των τμημάτων και στην προστασία των συμμετεχόντων από τη λοίμωξη του covid -19, με τη λήψη όλων των μέτρων πρόληψης όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Ενημερωτικό Έντυπο

Λίγα λόγια για το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου:

Ο Δήμος Αμαρουσίου, η ΚΕΔΑ και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, σας καλωσορίζουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στεγάζει τα προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για μικρούς και μεγάλους. Ένας χώρος πολιτισμού, στον οποίο διοργανώνονται εκτός από τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως ομιλίες καλλιτεχνικού περιεχομένου, συναυλίες και άλλα πολλά.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση και την παροχή δυνατοτήτων διά βίου μάθησης, σκοπός των προγραμμάτων του Κέντρου, είναι η παροχή τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους. Παράλληλα, προσφέρει προγράμματα που βοηθούν στην βελτίωση και την υποστήριξη της φυσικής κατάστασης του σώματος και του πνεύματος.

Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό που στελεχώνει τον φορέα, με την πολυετή εμπειρία του, συμβάλει συνολικά στην ποιοτική βελτίωση της διαπαιδαγώγησης των παιδιών καθώς και στην ποιοτική ενασχόληση των ενηλίκων.

Το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, η διάθεση για συνεχή βελτίωση, η πολυετή εμπειρία και παρουσία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στο χώρο του Πολιτισμού, το καθιστά ένα από τα αρτιότερα Κέντρα στο είδος του.

Το πλούσιο πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, εκτείνεται σε οκτώ τομείς δράσης που είναι οι εξής:

Εικαστικά: Ζωγραφική Παιδιών και Ενηλίκων, Ακουαρέλα
Εφαρμοσμένες Τέχνες: Αγιογραφία, Ψηφιδωτό, Κόσμημα, Πατίνες Επίπλων και Κατασκευών, Συντήρηση και Κατασκευή Επίπλων
Χορό: Λάτιν, Ευρωπαϊκοί, Οριεντάλ, Μοντέρνο, Παραδοσιακοί, Κρητικοί, Μπαλέτο
Γυμναστική: Γιόγκα, Πιλάτες
Θέατρο: Θεατρικό Παιχνίδι, Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων και Ενηλίκων, Υποκριτική στον Φακό-Κάμερα-Σκηνοθεσία, Δημιουργική Γραφή
Σκάκι: Παιδιών και Εφήβων
Φωτογραφία
Χορωδία: Μεικτή Ενηλίκων, Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα των τμημάτων, τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις, επικοινωνείτε με την Κεντρική Γραμματεία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, Βασ. Σοφίας 85 (Ισόγειο), Μαρούσι, ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 8021308, 210 8056314-5.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα Μουσικής και Χορωδίας, επικοινωνείτε με την Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου, Νιόβης 7, Αγ.Θωμάς, Μαρούσι, ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6180085.

Επίσης και στις Πολιτιστικές Αίθουσες, Αγ. Ελεούσης 116, Μαρούσι, ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6148717.

Πληροφορίες θα βρείτε και στους συνδέσμους:

web site: https://keda.com.gr 

Facebook: politistikomarousi

Youtube: https://www.youtube.com/kedawebtv ​

Share