Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών: Έτσι θα μάθετε τη σωστή τεχνική του σουτ

Αν υπάρχει ένα στοιχείο της ατομικής τεχνικής  στο σύγχρονο μπάσκετ που μπορεί να κάνει τους μεγάλους  παίκτες σπουδαίους, αυτό είναι το σουτ. Η ορθή τεχνική και ο σωστός μηχανισμός κατά την εκτέλεση του σουτ είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αφομοιώνουν οι παίκτες από μικρή ηλικία, με στόχο να μπορούν να προπονούνται σε σωστές βάσεις σε όλα τα στάδια της αθλητικής τους πορείας.

Το μακροβιότερο προπονητικό camp που ασχολείται αμιγώς με την σωστή εκμάθηση του μηχανισμού του σουτ, επιστρέφει -έπειτα από ένα χρόνο διακοπής λόγω των  υγειονομικών περιορισμών- με στόχο να βοηθήσει όσους αθλητές ενδιαφέρονται να βελτιωθούν και να εξελίξουν το παιχνίδι τους. Το «Basketball Shooting Camp», το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο ολοκληρωμένα προπονητικά προγράμματα της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί από τις 28/12/21 έως τις 30/12/21 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου “Σπύρος Λούης“(Βασ. Όλγας 12,πλησίον Σταθμού Η.Σ.Α.Π. Αμαρουσίου).

Για ακόμα μία φορά η επιτυχία του camp εξασφαλίζεται από την συμμετοχή ανθρώπων με μεγάλη προπονητική εμπειρία στο μπάσκετ και λαμπρό επιστημονικό υπόβαθρο. Το «Basketball Shooting Camp»,  φέρει την υπογραφή του Τεχνικού Διευθυντή της «Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου», Δημήτρη Γκόφα, ο οποίος θεωρείται ειδικός της ατομικής βελτίωσης έχοντας αναλάβει την προπόνηση πολλών αθλητών υψηλού επιπέδου για περισσότερο από  29 χρόνια. Ο προπονητής Δημήτρης Γκόφας, έχει εργαστεί σε ομάδες όλων των  κατηγοριών (από τοπικές κατηγορίες έως και Α1), ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπειτα από ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση δημιούργησε camp εκτός των ελληνικών συνόρων (Βέλγιο), καθώς η τεχνογνωσία και ο τρόπος δουλειάς μαγνήτισαν το ενδιαφέρον παραγόντων στο Leuven!

Όπως σε όλα τα «Basketball Shooting Camp», δίδεται ιδιαίτερη  έμφαση στην λεπτομέρεια και την εξατομικευμένη προσέγγιση, ενώ στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι 30 αθλητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία και οι ομάδες θα καταρτιστούν ανάλογα με το επίπεδο του κάθε αθλητή. Όλοι οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια προπονητών και επιστημόνων θα αναλύσουν το κινησιολογικό μοντέλο τους προκειμένου να βρουν τον ιδανικό τρόπο βελτίωσης στο νευραλγικό κομμάτι του σουτ.

Το φετινό πρόγραμμα του «BasketΒall Shooting Camp» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1.Scouting και video analysis

2. Ειδικό ασκησιολόγιο για την υποδοχή της μπάλας πριν την εκτέλεση

3. Ανάλυση όλων των φάσεων του σουτ με την χρήση video room όπως πραγματοποιείται από πολλές  ομάδες υψηλού επιπέδου.

4. Προπόνηση στην εκτέλεση του σουτ με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο

5.Ατομικό report με συγκεκριμένες οδηγίες για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά.

6.Κινησιόγραμμα που αναλύει εξειδικευμένες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Οι αθλητές στο τέλος του camp θα λάβουν μεταξύ άλλων τα αρχεία τους, μαζί με το κινησιόγραμμα του σουτ τους και αναλυτικές οδηγίες -τις οποίες θα επιμεληθεί ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, κ. Μανώλης Ζαχαράκης, ο οποίος έχει να επιδείξει σημαντικό επιστημονικό έργο αλλά και μία μεγάλη καριέρα ως προπονητής από το 1980 μέχρι σήμερα!

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να συνεργαστούν με συνέπεια δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια της κάθε κίνησης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το κέρδος, όμως η εταιρία Αστερίων που δραστηριοποιείται στον τομέα της Υγείας, καθώς και της Οικιστικής, Επαγγελματικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, με την έμπρακτη βοήθεια της, γίνεται αρωγός της προσπάθειας. 

Για δηλώσεις συμμετοχών, επικοινωνήστε άμεσα με τους Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891) ή Μίλος Παβλίσεβιτς (6973026181), καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και ήδη έχει καλυφθεί ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών!

Share