Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Μεσογείων λόγω ανάπλασης κεντρικού οδικού άξονα στην περιοχή Νέο Μαρούσι

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Ειρήνης, λόγω εργασιών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 14 – ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ».

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις – χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη – με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως κάτωθι:

ΦΑΣΗ Α΄: Αφορά στο τμήμα της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Ειρήνης και Μακρυγιάννη, χωρίς να περιλαμβάνεται ο κόμβος Μακρυγιάννη – Μεσογείων.

  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην άνοδο (προς Λ. Κηφισίας) της οδού Μεσογείων θα στρίβουν δεξιά στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών και θα βγαίνουν στην οδό Μεσογείων μέσω της οδού Ειρήνης.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην κάθοδο της οδού Μεσογείων θα στρίβουν δεξιά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, αριστερά στην οδό Τσικλητήρα και μέσω της οδού Σωρού θα εισέρχονται και πάλι στην οδό Μεσογείων.

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και το Σάββατο 25 Μαϊου -περαίωση της Α΄Φάσης- το λεωφορείο της Γραμμής 030 _ ΗΣΑΠ-ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα διέρχεται από τις Στάσεις: ΕΙΡΗΝΗΣ (προς Σισμανόγλειο), ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ (προς Σισμανόγλειο) και ΕΙΡΗΝΗΣ (προς ΗΣΑΠ).

 

ΦΑΣΗ Β΄: Αφορά στο τμήμα της οδού Μεσογείων από την οδό Μακρυγιάννη (συμπεριλαμβανομένου του κόμβου), έως την οδό Κυπρίων Αγωνιστών, χωρίς να περιλαμβάνεται ο κόμβος Μεσογείων – Κυπρίων Αγωνιστών.

  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην άνοδο (προς Λ. Κηφισίας) της οδού Μεσογείων θα στρίβουν δεξιά στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών και θα βγαίνουν στην οδό Μεσογείων μέσω της οδού Ειρήνης.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην κάθοδο της οδού Μεσογείων, θα στρίβουν δεξιά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, αριστερά στην οδό Τσικλητήρα και μέσω της οδού Σωρού θα εισέρχονται και πάλι στην οδό Μεσογείων, ή εναλλακτικά μέσω της οδού Ειρήνης και Κυπρίων Αγωνιστών θα υπάρχει η δυνατότητα να βγουν και πάλι στην οδό Μεσογείων.

 

Ανακοινώσεις για την τροποποίηση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας κατά τη Β΄Φάση, θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Για τα επικαιροποιημένα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας και στις δύο Φάσεις των εργασιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του link: https://maroussi.gr/dimotes/dimotiki-sygkoinonia/

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΥΠΕΝ) μέσω του προγράμματος «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου»- πυλώνας 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από ιδίους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Περιλαμβάνει την καθολική ανάπλαση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, με αποκατάσταση τόσο των πεζοδρομίων όσο και του οδοστρώματος, σε συνδυασμό με ένα σύστημα ορθολογικής διαχείρισης ομβρίων υδάτων, το οποίο περιλαμβάνει έργα αποστράγγισης και μεταφοράς ομβρίων.

Share