Zero Waste Athens: Φεστιβάλ για τη Μηδενική Παραγωγή Απορριμμάτων το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Αθηναίων για τον τρόπο ζωής με Μηδενική Παραγωγή Απορριμμάτων, πραγματοποιείται το 2o Αthens Zero Waste Festival στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 8 και 9 Ιουνίου 2019 από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ομιλίες/συζητήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ/βίντεο. Επίσης θα υπάρχει μουσική, ποτά και φαγητό.

Η φιλοσοφία του «Zero Waste»

Η φιλοσοφία του «Zero Waste» ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό του κύκλου ζωής των πόρων, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται. Ο στόχος είναι να μην αποστέλλονται καθόλου σκουπίδια στους χώρους υγειονομικής ταφής και αποτέφρωσης. Η διαδικασίες που ακολουθούνται είναι παρόμοιες με τον τρόπο που οι πόροι επαναχρησιμοποιούνται στη φύση.

Όλοι νομίζουμε ότι η ανακύκλωση είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τον πλανήτη από τις βλαβερές συνέπειες των απορριμμάτων της σύγχρονης κοινωνίας. Τί γίνεται όμως με τα υλικά που δεν ανακυκλώνονται;  Ποιά είναι η αλήθεια πίσω από τις χωματερές και πού καταλήγουν όλα τα σκουπίδια; Ποιές είναι οι πραγματικές συνέπειες του δυτικού τρόπου ζωής;

Είναι καιρός να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία «Zero Waste» και να ανακαλύψουμε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής.

Τι σημαίνει μηδενικά απόβλητα

Refuse: Αρνούμαι συσκευασμένα προϊόντα που το υλικό κατασκευής τους είναι μη ανακυκλώσιμο και προϊόντα μιας χρήσης.

Reduse: Μειώνω την αλόγιστη κατανάλωση

Reuse: Επιλέγω μόνο επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα

Recycle: Ανακυκλώνω σωστά

Rot: Κομποστοποιώ τα βιολογικά απόβλητα

 

Share