Tο 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού ανακύκλωσης We Go Green

Ο μεγάλος σχολικός διαγωνισμός ανακύκλωσης We Go Green στο Μαρούσι, στον οποίο συμμετείχαν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ολοκληρώθηκε και νικητής αναδείχθηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να διδάξει με έναν διασκεδαστικό τρόπο στους μαθητές τη σωστή και βιώσιμη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών με έμφαση στα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ). Σε κάθε σχολείο που δήλωσε συμμετοχή τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης με στόχο τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση τέτοιων αποβλήτων.

Η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας ώθησε τα παιδιά να βάλουν τα δυνατά τους και να συγκεντρώσουν εκατοντάδες κιλά αποβλήτων, τα οποία θα ανακυκλωθούν σε ειδικές μονάδες.

Την Παρασκευή, 10 Μαΐου, στις 10 το πρωί θα γίνει η τελετή της απονομής των επάθλων με το πρώτο σχολείο να κερδίζει 3.000€, χρήματα που θα διατεθούν σε σχολικό εξοπλισμό. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν θα λάβουν αναμνηστικές πλακέτες και συμβολικά δώρα, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία από το δεύτερο μέχρι το δέκατο νικητή θα λάβουν βραβεία από 2.000€-200€.

Share