Βιωματικό εργαστήριο «H Γλώσσα της Σύνδεσης με Παιδιά & Ενήλικες» στον πολυχώρο ευεξίας Life Blossom στο Μαρούσι

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «H Γλώσσα της Σύνδεσης με Παιδιά & Ενήλικες :πρακτικά εργαλεία, εμβάθυνση, αγκαλιά στον εαυτό», θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στον πολυχώρο Ευεξίας και αυτοβελτίωσης Life Blossom το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 από τις 10.00 έως τις 15.00.

Πόσο συχνά στις ημέρες μας αδυνατούμε να πετύχουμε την κατάλληλη γλώσσα (λεκτική, μη λεκτική) στην επικοινωνία μας με συνανθρώπους μας και ερχόμαστε σε απόγνωση, απομάκρυνση/απομόνωση ή εκτός εαυτού σε στιγμές κρίσης!

Πόσο συχνά εκνευριζόμαστε και χάνουμε τον εαυτό μας, όταν οι άλλοι αρνούνται να συνεργαστούν ή μας πατούν ‘κουμπιά’ μας!

Πόσο συχνά επίσης μέσα στο κυνηγητό του χρόνου η επικοινωνία μας περιορίζεται σε λιγοστές γραμμές διαλόγου, οι οποίες σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό δεν οδηγούν σε μια από καρδιάς, έστω και σύντομη, ουσιαστική σύνδεση με τον συνάνθρωπό μας, παιδί ή ενήλικα!

Η βιωματική εργασία ενηλίκων απευθύνεται σε όλους! Σε γονείς, παιδαγωγούς, εμψυχωτές, θεραπευτές, ομαδάρχες, δασκάλους, ψυχολόγους,κοινωνικούς λειτουργούς, εθελοντές, ανθρώπους που έχουν απαιτητικό φόρτο εργασίας και γενικά σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν, καλλιεργούν και προωθούν τη γόνιμη και ταυτόχρονα ειρηνική επικοινωνία στη ζωή τους.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

– δραστηριότητες ρόλων με παραδείγματα από καθημερινά περιστατικά των συμμετεχόντων

– πρακτική εφαρμογή τεχνικών

– προτάσεις, συμβουλές, ερωτήσεις-απαντήσεις (Qs & As)

– πρακτική εξάσκηση στη συναισθηματική αγκαλιά στους συνανθρώπους και στον Εαυτό

– τεχνικές, εργαλεία ‘φροντίδας’ και μετασχηματισμού του αρνητικού σε στιγμές κρίσης

– το παιχνίδι της θετικότητας

– εξοικείωση με τις 5 γλώσσες της Αγάπης

– τρία βήματα αντί για φωνές και νεύρα:  το εργαλείο Π.Α.Μ Ε. και άλλες λεπτομέρειες

– εξάσκηση στη μη λεκτική επικοινωνία με στόχο τη σύνδεση ακόμη και όταν υπάρχει διαφωνία

– αυθεντικότητα, υγιή όρια, σύνδεση μέσα στη διαφωνία, πηγαία ευγένεια

– τρόπους αποκατάστασης, ειρηνικής διάδρασης, καλλιέργειας της θετικότητας και της γιορτής στην διαπροσωπική σχέση/ομάδα/οικογένεια

Το εργαστήριο συντονίζεται από τη μαρία α. αγγελή, με πολυετή εμπειρία στην ολιστική & βιωματική μάθηση και στην εκπαίδευση για την ειρήνευση, το κοινοτικό πνεύμα και την αυθεντικότητα, σε συνέχεια εκπαιδευτικών εμπειριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για ενήλικες και παιδιά, με έμφαση στην ειρηνική διάδραση & επικοινωνία, στην προσωπική ενδυνάμωση και αυτογνωσία, στον ενεργό πολίτη, στα αλληλέγγυα σχήματα, στην Ιστορία της Σύνδεσης.

www.thespiral.gr

Πληροφορίες

«H Γλώσσα της Σύνδεσης με Παιδιά & Ενήλικες :πρακτικά εργαλεία, εμβάθυνση, αγκαλιά στον εαυτό»

Δημητρίου Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 10:00-15:00, προσέλευση: 09:50

Εισηγήτρια: Μαρία Α. Αγγελή

Δηλώσεις συμμετοχής έως Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018: 6948008724 (βασιλεία σίμου) & 6938141330 (μαρία α.αγγελή)

 

 

Share