Η UNESCO Boρείων Προαστίων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου προωθούν την ορθή χρήση του Διαδικτύου από τους μαθητές

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους μαθητές των σχολείων μας τη γνώση και τη συνειδητότητα για να μπορούν να απολαμβάνουν τις απεριόριστες θετικές δυνατότητες του Διαδικτύου με ασφάλεια»

Η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του βόρειου τομέα Αττικής από τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνδιοργάνωση με το «Πάνελ Νέων» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα safer internet, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η επικεφαλής του Ομίλου και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, με τα μέλη του «Πάνελ Νέων».

Στο πλαίσιο της συνάντησης η κ. Πατούλη, ενημερώθηκε για τα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι κατά τη χρήση του Διαδικτύου, με επίκεντρο τον εθισμό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό, αλλά και τα εργαλεία που προσφέρει το πρόγραμμα “peer to peer education” στην κατεύθυνση της καθοδήγησης των νέων στην υιοθέτηση μίας ορθής συμπεριφοράς κατά τη χρήση του Διαδικτύου.

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κ. Πατούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «H συνάντηση με τα μέλη του «Πάνελ Νέων» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου μας έδωσε μία πλήρη απεικόνιση των συνηθειών των παιδιών στο Διαδίκτυο, τα αίτια που οδηγούν στην ανεξέλεγκτη χρήση και στον εθισμό, καθώς και τους τρόπους που μπορεί η εικόνα αυτή να αλλάξει. Είμαστε χαρούμενοι που μέσα από την συνεργασία μας θα γίνουμε και εμείς αρωγοί στην πανευρωπαϊκή αυτή προσπάθεια για ένα καλύτερο και ασφαλές Διαδίκτυο για όλους. Στόχος μας είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης να προσφέρει στους μαθητές των σχολείων μας τη γνώση και τη συνειδητότητα για να μπορούν να απολαμβάνουν τις απεριόριστες θετικές δυνατότητες του Διαδικτύου με ασφάλεια».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου του Ασφαλούς Διαδικτύου και Υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας του Κέντρου Γιώργος Κορμάς, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας των δυο φορέων και ευχαρίστησε την επικεφαλής του Ομίλου κ. Πατούλη, για τη διαχρονική υποστήριξη του Κέντρου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Βιβή Φραγκοπούλου και η Υπεύθυνη του «Πάνελ Νέων» Μαρία Δάρα.

 

 

Share