To Reuters αποχαιρετά τον Γιάννη Μπεχράκη με μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 2 Μαρτίου, κάνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, με το οποίο συνεργαζόταν επί χρόνια. 
Ο Γιάννης Μπεχράκης είχε ενταχθεί στο δυναμικό του πριν από 30 χρόνια και κάλυπτε συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από τις συρράξεις στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στην Τσετσενία, ως τον τεράστιο και εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό στο Κασμίρ ή την εξέγερση στην Αίγυπτο το 2011.

Ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ο επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων.

Μια βάρκα γεμάτη πρόσφυγες, κάτω από τον κόκκινο ήλιο του Αιγαίου, στα ανοιχτά της Κω

Ένα μέλος ομάδας ανθρωπιστικής βοήθειας μεταφέρει το πτώμα ενός παιδιού σε στρατόπεδο προσφύγων στην Σομαλία

Κούρδοι πρόσφυγες παλεύουν να αρπάξουν ένα καρβέλι ψωμί σε στρατόπεδο στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ

Αντρες των ΜΑΤ τυλίγονται στις φλόγες από βόμβες μολότοφ, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα της Αθήνας.

Φωτογραφία από την Ειδομένη, Σεπτέμβρης 2015 – «Όταν είδα αυτή την εικόνα πέρυσι, στις 10 του Σεπτέμβρη, αυτό τον άντρα να κρατά την κόρη του, μου φάνηκε σαν τον Σούπερμαν. Έχει σκεπαστεί με αυτή τη σακούλα σκουπιδιών που μοιάζει με μπέρτα του Σούπερμαν. Είναι Σύρος. Φιλάει την κόρη του και μου δημιούργησε την αίσθηση του οποιουδήποτε πατέρα που προστατεύει το παιδί του. Περπατώντας στη θύελλα για να φτάσει στο όνειρο. Ήταν μια εκπληκτική μέρα», είχε πει ο ίδιος ο Γιάννης Μπεχράκης για την συγκεκριμένη φωτογραφία.

 

Share