Ο Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου (πάρκο Ελευθερίας).

Με αφορμή την κοπή της πίτας θα γίνει ενημέρωση για τις ενέργειες του Συλλόγου σχετικά με την αποτροπή εγκαταστάσεως καζίνο στο κτήμα Δηλαβέρη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος»

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Άγιος Γεώργιος» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1953 με την υπ΄ αριθμ. 8622  απόφαση του Πρωτοδικείου και αρχική ονομασία «Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Φιλοθέης «Άγιος Γεώργιος». Είχε σφραγίδα κυκλική που έφερε έσωθεν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και γύρω τις λέξεις «Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Φιλοθέης». Γιόρταζε, δε, την επέτειό του κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου.

Ο σκοπός του Σωματείου, όπως διαβάζουμε στο Καταστατικό του που φέρει ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 1953, ήταν «ο εξωραϊσμός της συνοικίας και επίσης η καλλιτεχνική τήρηση και ανάπτυξη των μελών του και των κατοίκων αυτής. Σε προλογικό σημείωμα διαβάζουμε επίσης ότι ο σκοπός που έθετε τότε το Σωματείο, είχε άμεση σχέση «με την υγεία, την ευτυχία και τον πολιτισμό των κατοίκων της συνοικίας της Νέας Φιλοθέης».

Ως πρώτα έργα εξωραϊσμού στην συνοικία εξαγγέλθηκαν η κατασκευή δυο γεφυρών, ο ηλεκτροφωτισμός, η διαμόρφωση οδών, η σύνδεση στο δίκτυο υδάτων της ΟΥΛΕΝ,  η δενδροφύτευση, η καθαριότης.

Για την υλοποίησή των έργων ο Σύλλογος καλούσε όλους τους κατοίκους «να δώσουν γενναιόφρονα ό,τι δύνανται» κι ακόμη να φυτέψουν δένδρα μπροστά από τα σπίτια τους. Κατέληγε, δε, με τη βεβαιότητα ότι «η Νέα Φιλοθέη θα γίνει ένα από τα ωραιότερα προάστια της Αθήνας».

Share