Σημαντική διάκριση για τον νεαρό sous chef του SantAnna Αντώνη Δημοβασίλη που θα συμμετέχει στον τελικό του European Young Chef Awards 2018!

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, ο sous chef της μαγειρικής ομάδας του SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στη Μύκονο που ανήκει στον Όμιλο nice n easy, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός μάγειρας στον ημιτελικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έγινε στη Σύρο.

Επόμενο βήμα του νεαρού chef είναι η συμμετοχή του στον τελικό των European young chef awards 2018 που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία τον Νοέμβριο, για να διεκδικήσει με αξιώσεις μια σημαντική διεθνή διάκριση ανάμεσα σε κορυφαίους νέους chef από όλη την Ευρώπη.

Ο νεαρός chef εκπροσώπησε την τοπική κουζίνα της Μυκόνου με το πιάτο του «Αρχέγονον». Ένα ευρηματικό και ευφάνταστο πιάτο με σφυρίδα, πουρέ τοπιναμπού και σούπα κακαβιάς όπου τα ντόπια προϊόντα παντρεύονται με τις σύγχρονες τεχνικές και διαμορφώνουν μια νέα προσέγγιση στην παραδοσιακή μυκονιάτική κουζίνα.

Το πιάτο κέρδισε την κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης “Νότιο Αιγαίο 2019” Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και οι σεφ Ιωάννα Σταμούλου , Κώστας Μπουγιουρης , Νίκος Κουκιάσας και Δημήτρης Πλυτάς.

Η διάκριση του Αντώνη κάνει όλους εμάς στον Όμιλο nice n easy ιδιαίτερα υπερήφανους και επιβεβαιώνει την πίστη μας στην αξία των ντόπιων ποιοτικών προϊόντων και της farm to table φιλοσοφίας που εφαρμόζουμε σε όλα μας τα εστιατόρια αλλά και την εμπιστοσύνη μας στους νέους ανθρώπους τους οποίους προσπαθούμε να εμπνέουμε για να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν με το ταλέντο, την αγάπη και την αφοσίωση τους στη μαγειρική τέχνη.

Ευχόμαστε τον Αντώνη Δημοβασίλη καλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό

Η συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών (ERG) και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), καθώς και η κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, ήτα η αφορμή για να προγραμματιστούν τοπικοί διαγωνισμοί σε πέντε συνολικά νησιά της Περιφέρειας, για την ανάδειξη του νεαρού σεφ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018 στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

 

Share