Σεμινάρια αγροτικής εκπαίδευσης του Ι.Γ.Ε. στο Δάσος Συγγρού

Συνεχίζονται μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα σεμινάρια αγροτικής εκπαίδευσης που διοργανώνει το ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών) στο Δάσος Συγγρού.

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στους τομείς της μελισσοκομίας, της αμπελουργίας, της οινολογίας, της ανθοκομίας και πολλά ακόμα τμήματα που υπάγονται στο πλαίσιο της αγροτικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, τα σεμινάρια για τα οποία έχουν ανοίξει οι εγγραφές είναι:

Α) Σεμινάρια 120 ωρών: Μελισσοκομία , Επαγγελματική Μελισσοκομία, Αμπελουργία – Οινολογία, Αρωματικά Φυτά, Δενδροκομία, Ελαιοκομία, Ανθοκομία- Κηποτεχνία, Φυτικά Καλλυντικά, Επαγγελματική Κηποτεχνία, Γαλακτοκομία-Τυροκομία, Φυτοθεραπεία- Μελισσοθεραπεία, Βιολογικές καλλιέργειες – Λαχανοκομία κλπ. και

Β) Σεμινάρια 80 ωρών: Απεντομώσεις – Μυοοκτονίες, Ξύλο – Ξύλινες κατασκευές, Διαχείριση μικρών Αγροκτημάτων ΝΕΟ, Γεωργικοί Σύμβουλοι κλπ.

Το κόστος των σεμιναρίων διάρκειας 120 ωρών είναι 180 €, ενώ για τα σεμινάρια διάρκειας 80 ωρών είναι 140 € (Φυτικά Καλλυντικά 250€).

Ακόμα στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής του Ινστιτούτου αποφασίστηκε πως για τη τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο όσοι κατέχουν βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ θα μπορούν να κάνουν χρήση έκπτωσης 25% στα δίδακτρα του σεμιναρίου που θα επιλέξουν.

Επιπροσθέτως, 25% έκπτωση θα δοθεί στους επαγγελματίες παραγωγούς που είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΕΕ προσκομίζοντας την αντίστοιχη βεβαίωση κατά την εγγραφή στα σεμινάρια.

Για τις δύο παραπάνω κατηγορίες ενδιαφερομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι κάλυψης των θέσεων (που αντιστοιχεί στο 10% επί του συνόλου των εκπαιδευομένων του τμήματος).

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν είτε στον Πύργο Συγγρού, Λεωφόρος Κηφισιάς 182, Μαρούσι καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΙΓΕ (www.ige.gr).

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) είναι Ν.Π.Δ.Δ. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διαχειρίζεται το Κληροδότημα της Ιφιγένειας Α. Συγγρού. Λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1901 υλοποιώντας τους πολύπλευρους σκοπούς της ίδρυσής του. Συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας μέσω της εκπαίδευσης, σε εξειδικευμένα αγροτικά θέματα (όπως μελισσοκομία, αμπελουργία – οινολογία, δενδροκομία, λαχανοκομία, κηποτεχνία αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά κ.ά.). Παράλληλα διοργανώνει συνέδρια και ημερίδες γεωπονικού ενδιαφέροντος, ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει και Προγράμματα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης για μαθητές.

 

Share