Προχώρησε η μελέτη για το ρέμα Σαπφούς-αναμένεται η διευθέτηση

Συνεχίζεται η κόντρα Δήμου Αμαρουσίου και Περιφέρειας Αττικής για τη διευθέτηση στο ρέμα Σαπφούς, ακόμα και τώρα που η οριστική μελέτη ξεπάγωσε και προωθήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, για να προχωρήσει η διαδικασία.

Βολές κατά της Περιφερειάρχη κ. Δούρου απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης σε ανακοίνωσή του που αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή την αποστολή  της οριστικής μελέτης του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς από την Περιφέρεια Αττικής προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από 7 μήνες καθυστερήσεων και κωλυσιεργίας ο Δήμος Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

1. Όπως είναι γνωστό, την οριστική μελέτη του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου, η εκπόνηση της οποίας ήταν έργο της Περιφέρειας Αττικής, ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο Δήμος Αμαρουσίου δια των αρμοδίων Υπηρεσιών του και με δαπάνες του προκειμένου να επιτευχθεί η κατασκευή του σοβαρού αυτού έργου από την Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.

Η άνω οριστική μελέτη, η οποία εκπονήθηκε με βάση και τις συναφείς υποδείξεις της Περιφέρειας Αττικής, ολοκληρώθηκε και έχει διαβιβασθεί από ικανού χρόνου στην Περιφέρεια, η οποία είναι αρμόδια για τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του, συμπεριέλαβε δε το έργο αυτό στο Πρόγραμμα Ενταγμένων Έργων 2018. […]

2. Δεδομένων των προαναφερομένων την 9η και 10η Αυγούστου στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γεώργιου Δέδε και με πρόσκλησή του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το προαναφερόμενο θέμα, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας κατά τις οποίες και επί αβάσιμων αναφορών και αιτιάσεων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, περί δήθεν, εκκρεμών υποχρεώσεων του Δήμου σχετικά με την εν λόγω μελέτη και την δημοπράτηση και κατασκευή του ανωτέρου σοβαρού έργου, ο Δήμος δια των παρισταμένων εκπροσώπων του δήλωσε ρητά και απόλυτα ότι η οριστική μελέτη του ως άνω έργου έχει ολοκληρωθεί και έχει διαβιβασθεί από ικανού χρόνου στην Περιφέρεια Αττικής για την έγκριση της και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι αρμόδια για τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του συμπεριέλαβε αυτό στο Πρόγραμμα Ενταγμένων έργων έτους 2018 και ότι ο Δήμος θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή του κατά το στάδιο κατασκευής του σοβαρού έργου. […]

Επιπλέον, στα ανωτέρω ενδεικτικά αναφέρουμε την από 23.10.2018 σχετικά με το θέμα εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου Αμαρουσίου προς την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Εν κατακλείδι, μετά από 7 μήνες καθυστέρηση, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου αποφάσισε να διαβιβάσει τη μελέτη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου.

Στην πράξη, η έχουσα την ευθύνη κα Δούρου, δεν προσέφερε το ελάχιστο για το έργο στο ρέμα Σαπφούς.”

Share