Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Αμαρουσίου έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής, με την λειτουργία ενός κινητού εκπαιδευτικού βιωματικού πάρκου.

Η δράση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και διεξάγεται τα Σαββατοκύριακα στους προαύλιους χώρους των Δημοτικών Σχολείων για όλους τους μαθητές/τριες.

Το περασμένο Σάβαβτο το κινητό εκπαιδευτικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής βρέθηκε στο 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου, ενώ η δράση θα συνεχιστεί μέχρι να συμμετέχουν όλα τα σχολεία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ.Νικόλαος Πέππας τόνισε για το πρόγραμμα:

«Πρόκειται για μία βιωματική δράση κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές του Δήμου μας, με στόχο την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, την ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ώστε να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά. Γιατί πάνω από όλα, είναι τα παιδιά μας.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία.

 Εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριες μας να αποκομίσουν πολλές και χρήσιμες γνώσεις για την οδική ασφάλεια μέσα από το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.»   

 

Share