ΕΣΑΜ: Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου θα είναι διαθέσιμα το πάρκινγκ και η πλατεία Ευτέρπης

Το σίριαλ με την κατασκευή του δημοτικού πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης καλά κρατεί, καθώς σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση από τη υπεύθυνη του εργοταξίου, Παμέλα Βάσσου στον ΕΣΑΜ (Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου), θα είναι διαθέσιμο προς τους πολίτες έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Ο ΕΣΑΜ (Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου), του οποίου πρόεδρος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, εξέδωσε ανακοίνωση που περιλαμβάνει την ενημέρωση των διαδικασιών όσων αφορούν την κατασκευή του δημοτικού πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, αλλά και την ανάπλασή της, από την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. και την υπεύθυνη του εργοταξίου, Παμέλα Βάσσου.

Ο κ. Νικολαράκος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΜ, επισκέφθηκε το εργοτάξιο με αφορμή «τη δυσαρέσκεια των εμπόρων της περιοχής λόγω της καθυστέρησης του έργου».

Στην ανακοίνωση του ΕΣΑΜ σημειώνεται:

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου, το έργο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί έως και τις 30-11-2018, πράγμα το οποίο και δεν έγινε, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και οικονομική ζημία στους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της εταιρείας κ. Βάσσου, το πάρκινγκ, αλλά και η πλατεία αναμένεται να παραδοθούν στη χρήση του κοινού και των δημοτών, εκτός απροόπτου, έως και τις 27-02-2019.

Ωστόσο, φαίνεται να παραμένει ακόμη άλυτο το θέμα του αναψυκτηρίου, που ο Δήμος έχει παραχωρήσει προς εκμετάλλευση στην εταιρεία Σταθμός Ευτέρπη ΑΕΕΣ, που έχει και την εκμετάλλευση του πάρκινγκ, δεδομένου ότι βάσει του πολεοδομικού κανονισμού της περιοχής, δεν θα έπρεπε καν να κατασκευαστεί -πόσο μάλλον να αναλάβει κάποιος την εκμετάλλευσή του- ενώ αρκετές λεπτομέρειες μοιάζουν να δυσκολεύουν την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, πάνω στην πλατεία θα υπάρχουν δύο είσοδοι και έξοδοι πεζών από το πάρκινγκ, ενώ υπάρχει δέσμευση από τον Δήμο ότι θα τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη, για άγνωστη μέχρι στιγμής χρήση. Απορίας άξιο, το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί η γιγαντοοθόνη, καλύπτεται από μία τεράστια μουριά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπρόσθετα, στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει σταθμός εξυπηρέτησης κοινού για το πάρκινγκ, αλλά και σταθμός εξυπηρέτησης των δημοτών.

Ο δρόμος μπροστά από την πλατεία θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, με κατεύθυνση από την Κηφισιά προς την Αθήνα.

Η εταιρεία Σταθμός Ευτέρπη ΑΕΕΣ θα είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ομαλή λειτουργία του πάρκινγκ, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου για τη συντήρηση της πλατείας, στην οποία θα κατασκευαστούν σιντριβάνια και δένδρα.

Ο κ. Νικολαράκος, κατά την επίσκεψή του, έκανε σαφή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από την καθυστέρηση του έργου, με κυριότερο αυτό της οικονομικής επιβάρυνσης για τους εμπόρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα στην πλατεία Ευτέρπης παραμένουν κλειστά, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή έχει γίνει έργο ακατόρθωτο!

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι πολίτες, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, αφού ο δρόμος παραμένει επικίνδυνος και δύσβατος για μεγάλη απόσταση και για όσο τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γ. Νικολαράκος, αλλά και όλος ο εμπορικός κόσμος του Αμαρουσίου παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο και αναμένουν την ολοκλήρωσή του για την ομαλοποίηση, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, της λειτουργίας του κέντρου της πόλης.

Share