Περιοδεία μελών της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή» στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου

Αντιπροσωπία της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου Λ. Μαγιάκη, πραγματοποίησε περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου συνομιλώντας με τους εμπόρους και τους επισκέπτες του Κέντρου.

Οι δημότες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα τους και κυρίως για το γεγονός ότι δεν παραδόθηκε στις γιορτές η πλατεία Ευτέρπης, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής και του κ. Πατούλη προσωπικά.

Ακολουθεί το κείμενο που διανεμήθηκε προς τους πολίτες:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ

Να μην μείνει χωρίς στέγη, φαγητό, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να μην χάσει την πρώτη κατοικία του από πλειστηριασμό λόγω χρεών που δεν μπορεί να ξεπληρώσει στις Τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Να έχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και όχι απλά επιβίωσης.

ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ

Πρώτα ο Πολίτης. Να συμμετέχουν οι κάτοικοι στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν με διαφάνεια και έγκαιρη ενημέρωση.

Να σταματήσει η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων με διαγραφές χρεών. Σήμερα ο Δήμος εκταμιεύει 10 εκ. το χρόνο (25% των πραγματικών του εσόδων)για να αποπληρώνει τοκοχρεωλύσια και πρόστιμα στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και το Δημόσιο που δημιούργησαν οι προηγούμενοι αλλά και η διοίκηση Πατούλη.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Να κατασκευαστούν καινούργιες και να συντηρηθούν οι τεχνικές και κοινωνικές υποδομές της πόλης. Σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, γήπεδα, χώροι πολιτισμού, δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, όμβρια, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, εντάξεις εκτός σχεδίου περιοχών, πράσινο.

Προτεραιότητα στις γειτονιές. Όχι στα έργα βιτρίνας.

Να διευθετηθεί και να αναδειχθεί το ρέμα Σαπφούς. Όχι άλλες πλημμύρες.

Να είναι καθαρή η πόλη. Να προωθηθεί από το Δήμο και όχι από  εργολάβους η διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή,  κατασκευή Πράσινων σημείων,  ανακύκλωση,  κομποστοποίηση.

Να αντιμετωπισθεί ριζικά το κυκλοφοριακό, η ελεύθερη μετακίνηση και προσβασιμότητα των πεζών, των ΑμεΑ, η δωρεάν στάθμευση, η βελτίωση της δημοτικής συγκοινωνίας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Να φύγουν από τη λίστα του Υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ το Δάσος Συγγρού, η Κεραμική και τα άλλα 162 δημόσια ακίνητα που πάνε για ξεπούλημα. Να παραχωρηθούν στο Δήμο για τις ανάγκες του.

Να μην εγκατασταθεί το Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι.

Να στηριχθούν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι έμποροι της πόλης.

Να πληρώσουν το MALL και οι μεγάλες υπερτοπικές επιχειρήσεις για τη περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που έχουν επιφέρει στην πόλη.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Να αποκτήσουν οι Δήμοι κύρος, αρμοδιότητες, οικονομικούς πόρους, προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία που τους αφαιρέθηκαν από τα μνημόνια, μέσω του Καλλικράτη και  του Κλεισθένη

Share