Νίκη Αμαρουσίου: Το δάφνινο στεφάνι της επιτυχίας

Μπορεί η Νίκη Αμαρουσίου να μην είναι από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία της περιοχής, είναι όμως σίγουρα ξεχωριστό.

Ιδρύθηκε το 1991 στο Ανατολικό Μαρούσι, με σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες και προϋποθέσεις άθλησης των παιδιών της γειτονιάς. Ξεκινώντας με αργά, αλλά σταθερά βήματα, έχει καταφέρει να βάλει το δικό της λίθαράκι στην αθλητική διαπαιδαγώγηση των νέων και στη διάδοση του «ευ αγωνίζεσθαι».

Το Μαρούσι άλλωστε, ήταν ανέκαθεν μια περιοχή με ιδιαίτερους δεσμούς με την άθληση και μερικές παραδόσεις αξίζει να διατηρούνται.  Το σωματείο της Νίκης καλλιεργεί και αναπτύσσει τμήματα Μπάσκετ Ανδρών και Βόλεϊ Γυναικών, με όλα τα τμήματα Υποδομών.

Το έμβλημα είναι ένα δάφνινο στεφάνι, και τα χρώματα το κόκκινο και το μπλε. Έχει ως έδρα το Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς (2ο Λύκειο Αμαρουσίου).

Η Νίκη μάλιστα σημειώνει διαρκώς υπερβάσεις και επιτυχίες, με τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ να αγωνίζεται πλέον στη Β Εθνική Κατηγορία, μετά από μια εντυπωσιακή πορεία την περσινή χρονιά. Στο μπάσκετ ανδρών, η ομάδα αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑ.

Πρόεδρος της Νίκης Αμαρουσίου είναι Αντώνης Τσέκενης. Η ομάδα των βορείων προαστίων, από το 1991 μέχρι σήμερα λειτουργεί με στόχο να εμφυσήσει στα παιδιά μας αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και ο σεβασμός στον αντίπαλο.

 

Πληροφορίες 

https://nikiamarousiou.gr/

Μεγ.Αλεξάνδρου 125 & Δημ. Ασημακόπουλου

Τηλ: 210 8025112

 

Ώρες γραμματείας και τηλεφωνικής επικοινωνίας στο γήπεδο:

Δευτέρα ως Παρασκευή 17.00-20.00

Σάββατο & Κυριακή 09.30-14.30

 

Τηλέφωνα Εφόρων Ακαδημιών:

Μπάσκετ: 697 3201525

Βόλλεϋ: 694 5795530

 

 

Share