Nόστιμη ομελέτα φούρνου

Αν σας αρέσει η ομελέτα ένας εναλλακτικός τρόπος παρασκευής της είναι να την βάλετε στον φούρνο. Με τη συνταγή που θα σας δείξουμε η ομελέτα βγαίνει πιο ελαφριά αφού δεν περνάει από το τηγάνι και θυμίζει κάτι από πίτσα.

Υλικά για 4 με 5 άτομα

    8 αυγά
  1. 1 πιπεριά
  2. 250 γρ. μανιτάρια
  3. 1 φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  4. μερικές φέτες ζαμπόν (προαιρετικά)
  5. 1/2 κ.γλ. μαϊντανό ξερό
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. λίγο γάλα
  8. λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
    1. Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το ζαμπόν σε λεπτές φέτες.
    2 Χτυπάμε το αυγό, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο γάλα για να γίνει πιο αφράτη η ομελέτα μας.
    3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε λίγο βούτυρο και γυρνάμε τα μανιτάρια και την πιπεριά ώσπου να μαλακώσουν.
    4.Αλείφουμε ένα μικρό πυρέξ με λίγο βούτυρο, βάζουμε μέσα τα αυγά, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
  1. Καλή σας όρεξη!!!
  2. Πηγή:cookpad.com
Share