Το Ίδρυμα “Λίλιαν Βουδούρη” ανοίγει τις πόρτες του στο Μαρούσι για θεραπεία δια των τεχνών

Το κοινωφελές Ίδρυμα “Λίλιαν Βουδούρη” αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου για την παροχή θεραπείας μέσω των τεχνών, με την ονομασία Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μαρούσι.

Tο Ινστιτούτο θα προσφέρει μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία και θεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι υπηρεσίες του θα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση, σύνδρομα και συναφείς διαταραχές, αναπτυξιακές διαταραχές και δυσκολίες επικοινωνίας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, υποστηρίζοντας το όραμα του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, ανέλαβε υπό την αιγίδα του το υπό ίδρυση Ινστιτούτο και παραχώρησε κτίριο για την στέγαση της λειτουργίας του. Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, το διατηρητέο κτίριο του Δήμου Αμαρουσίου επί της οδού Πλαστήρα παραδόθηκε στο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στήριξε το εγχείρημα, με τη διάθεση επιτελείου μηχανικών για την τεχνική υποστήριξη στα κτιριακά ζητήματα του Ινστιτούτου. Οι μηχανικοί συμβάλλουν ουσιαστικά σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, στις 13:00, θα παραχωρηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ινστιτούτου. Όποιος θέλει να παρευρεθεί, πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του μέχρι η Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στο τηλέφωνο 210 32.24.127.

Share