Κύκλος διαλέξεων με θέμα «Κβαντομηχανική και Συνείδηση» στο Μαρούσι

Ο χώρος Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, φιλοξενεί τον αρχιτέκτονα  και χωροτάκτη Σπύρο Κοντόπουλο, ο οποίος μιλάει για  τη σχέση Κβαντομηχανικής και Συνείδησης σε έναν κύκλο 4 διαλέξεων. Η δράση συνεχίζεται την Τετάρτη 27 Μαρτίου με την 3η κατά σειρά διάλεξη.

“Φαινομενικά”, λέει ο ίδιος, ” οι δύο όροι του τίτλου που αφορούν την σειρά τών διαλέξεων, δεν σχετίζονται μεταξύ τους,  όμως, όπως θα διαπιστωθεί  κατά τη διάρκεια τους , είναι αλληλοσχετιζόμενοι και αλληλοεξαρτόμενοι.

Η έννοια της συνείδησης εμπεριέχει μαθηματικά στοιχεία που δομούν και ορίζουν την έννοια του υποκειμένου, ενώ η κβαντομηχανική είναι αυτή που διέπει τα οντολογικά χαρακτηριστικά του υποκειμένου, ως συνειδησιακά πεδία.

Στο ταξίδι αυτό εντός της δομής του υποκειμένου, θα συναντήσουμε τις μαθηματικές αλλά και φλοσοφικές σκέψεις του Πυθαγόρα αλλά και του Πλάτωνα, του Αϊνστάιν όπως και άλλων επιστημόνων και φιλοσόφων, παρουσιασμένες με σχήματα και λόγο κατάλληλο και επεξηγηματικό ως προς την όποια εικόνα ήθελε διατυπωθεί, είτε μέσω σχημάτων ή νοητικών προϊόντων, έτσι ώστε να διευρυνθεί έως και ανοιχθεί ο εσωτερικός μας κόσμος σε πεδία που ίσως έχουν παραμείνει ανέγγιχτα από την μέχρι στιγμής πορεία μας στο γίγνεσθαι της τρέχουσας ζωής μας”.

Πληροφορίες

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

Ημερομηνίες:

Τετάρτη 27/3/19

Δευτέρα 1/4/19

Συμμετοχή: 10 ευρώ για τις τέσσερις συναντήσεις

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: 210 6817042

Share