Μάθετε για το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο στο Μαρούσι έχει ως στόχο την πρόληψη και την διευκόλυνση των πολιτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Aπευθύνεται σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι είναι δημότες ή κάτοικοι Αμαρουσίου. Παράλληλα πραγματοποιεί προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας που απευθύνονται στο σύνολο των κατοίκων του Αμαρουσίου.

Μέσα από το Δημοτικό Πολυιατρείο, ιατροί όλων των ειδικοτήτων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους  σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 22 ιατρικές ειδικότητες και 28 Ιατροί στην υπηρεσία του πολίτη:

Δερματολόγος, Διαιτολόγος, Ενδοκρινολόγος, Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Γυναικολόγος εξειδ. στο μαστό, Οδοντίατρος,Ορθοπαιδικός,Παιδο-Ορθοπαιδικός, Ορθοδοντικός, Οφθαλμίατρος, Παθολόγος,Γεν.Παθολόγος,Ομοιοπαθητικος,Παιδίατρος,  Πνευμονολόγος, Παιδοχειρουργός, Στοματολόγος-Περιοδοντολόγος, Χειρουργός,Αγγειολόγος,Αγγειοχειρουργός,  Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος

Παρεχόμενες υπηρεσίες :

-Κλινική εξέταση από εθελοντές ιατρούς

-Συνταγογράφηση για την χορήγηση φαρμάκων για τους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου

-Παραπομπή για περεταίρω διαγνωστικό έλεγχο

Στο Πολυϊατρείο επίσης διενεργούνται:

-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης

-Ενεσοθεραπεία

-Εργαστηριακές εξετάσεις (Μέτρηση σακχάρου, Μέτρηση χοληστερόλης, stick ούρων)

-Παραπομπή για Τest-Pap

Προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας :

-Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

-Υλοποίηση ελέγχου οπτικής οξύτητας  στα νήπια των παιδικών σταθμών.

-Προγράμματα Πρόληψης της Υγείας & Υποστήριξη  Απομακρυσμένων  – Ακριτικών περιοχών και διοργάνωση Ενημερωτικών Ημερίδων.

-Σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και το κέντρο πρόληψης καρκίνου μαστού γίνονται ψηφιακές μαστογραφίες σε ευπαθείς ομάδες γυναικών .

-Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών διενεργούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν στην πρόληψη και γενικότερα  την υγεία.

Στο Πολυϊατρείο λειτουργούν:

Συμβουλευτικός Σταθμός Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (Ιατρείο Πόνου) (πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες )

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.), κάθε Τρίτη απόγευμα, κατόπιν ραντεβού.

Ιατρείο Σκολίωσης – Κύφωσης

Ειδικός Παιδο-Ορθοπεδικός, κάθε Τρίτη απόγευμα, κατόπιν ραντεβού, πραγματοποιεί έλεγχο σπονδυλικής στήλης σε παιδιά και εφήβους.

Ιατρείο Μνήμης

Νευρολόγος και Κλινική Ψυχολόγος πραγματοποιούν ολοκληρωμένη αξιολόγηση της μνήμης, κατόπιν ραντεβού, την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα.

Οι υπηρεσίες του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου παρέχονται από το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου»  Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Share