Ημερίδα ενημέρωσης για την προώθηση των πράσινων υποδομών την 1η Μαρτίου στο Μαρούσι

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή, 1η Μαρτίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με θέμα την “Προώθηση της Ενσωμάτωσης Πράσινων Υποδομών στον Αστικό Ιστό για τη Βελτίωση της Διακυβέρνησης σε Σχέση με την Κλιματική Αλλαγή στις Πόλεις”.

Η ημερίδα, η οποία γίνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκου προγράμματος Life, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου και θα διαρκέσει έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκειά της, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες καθηγητών και ερευνητών στον τομέα του Περιβάλλοντος για την κλιματική αλλαγή, τις βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση και την αξιολόγηση των αστικών χώρων πρασίνου, για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του αστικού οικοσυστήματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αστικών κέντρων.

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο Δρ. Κωνσταντίνος Κασσιός, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, και η Δρ. Κωνσταντινιά Τσαγκάρη, Διευθύντρια Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και συντονίστρια του Προγράμματος Life GrIn.

Η ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων και ελαφρύ γεύμα.

Share