Εκστρατεία Ενημέρωσης για τους Εμβολιασμούς Ενηλίκων ξεκινάει σε όλη την Ελλάδα το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – ΕΔΔΥΠΠΥ

Σε μια εποχή που ο εμβολιασμός έχει μπει στο στόχαστρο, με ολέθρια αποτελέσματα για τη Δημόσια Υγεία, όπως αυτά που συνέβησαν το 2017 – 2018 με την ιλαρά, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ως Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων Πιστοποιημένο Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναλαμβάνει τη πρωτοβουλία να ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων για τη γρίπη, την πνευμονία και τον έρπητα ζωστήρα.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται από το ΕΔΔΥΠΠΥ, σε συνεργασία με Δήμους από ολόκληρη την Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Η αρχή έγινε στο Μαρούσι την Πέμπτη, με ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Δήμου Αμαρουσίου και θα συνεχίσει και σε άλλους δήμους της χώρας.

Την έναρξη της εκστρατείας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος – ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου. Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εμβολιαστικά Προγράμματα τόσο για τον παιδικό όσο και για τον ενήλικα πληθυσμό. Ο εμβολιασμός ως πράξη ατομικής ευθύνης έχει επιπλέον σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις όπως η ανοσία της κοινότητας και η προστασία συγκεκριμένων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επίσης η μείωση της επίπτωσης της νόσου που επιτυγχάνεται είναι μεγαλύτερη, καθώς ο εμβολιασμός μειώνει την εξάπλωση των μολυσματικών παραγόντων. Απαιτείται δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του συστήματος υγείας (Δημόσιες Αρχές, Ιατρική Κοινότητα, Βιομηχανία) για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και για τις θανατηφόρες συνέπειες από την απόρριψή του. Στο πλαίσιο αυτό εμείς σήμερα συμβάλουμε με τη διενέργεια της συγκεκριμένης εκστρατείας σε συνεργασία με Δήμους-μέλη μας από όλη τη χώρα για τη σωστή ενημέρωση των εμβολιασμών των ενηλίκων για τη γρίπη, την πνευμονία και τον έρπητα ζωστήρα».

 

Share