Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που δρούσε στη Βορειοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σπείρα ληστών που δρούσε στη Βόρεια και την Ανατολική Αττική και διέπραττε κλοπές και ληστείες.

Το πρωί της Τετάρτης, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Άμεσης Δράσης (Ομάδες ΔΙ.ΑΣ.) και της ΥΕΕΜ, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 20, 22, 26, 26 και 32 ετών, μέλη της σπείρας, μαζί με άλλους 6 συγκατηγορούμενους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Εδώ και δύο μήνες, οι δράστες προχωρούσαν στη διάπραξη κλοπών και ληστειών σε καθημερινή βάση στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής επιχειρώντας με κλεμμένο όχημα ΙΧ που έφερε πλαστές πινακίδες. Για τη μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Η προσφιλής τους τακτική ήταν να εισέρχονται σε πολυτελείς μονοκατοικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, όμως σε περίπτωση που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός του σπιτιού, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την εγκληματική τους πράξη.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, όπως αντίκες, κοσμήματα και πίνακες, τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν πενήντα πέντε περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και ένας εμπρησμός οχήματος.

Share