Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) προτίθεται να υποβάλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» 2014 – 2020. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των ενδιαφερομένων στο δημαρχείο Αμαρουσίου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).

Στόχος της παραπάνω πρότασης αποτελεί η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στον Δήμο μέσω της αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής, καθώς και η οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και ειδικότερα στην κατηγορία ενεργειών «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» δύναται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, να συμμετέχουν επιχειρήσεις για την εκτέλεση των ακόλουθων παρεμβάσεων ή συνδυασμών αυτών:

-προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων,

-ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά των (π.χ. πέτρα, μάρμαρο) εξωτερικών όψεων,

-προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων, τεντών,

-προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων επιγραφών (π.χ. μεταλλικές, ξύλινες, ομοιόμορφη γραφή),

-προμήθεια και εγκατάσταση κάθετων κήπων – ανθοστηλών και σύνδεση με σύστημα άρδευσης,

-εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων,

-προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων,

-προμήθεια και εγκατάσταση κατακόρυφων διαχωριστικών, σκιάστρων, ομπρελών τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στην πρόταση δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα επωφεληθούν από τις έμμεσες ενέργειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής.

Share