Διάλεξη με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη – Από τα μαθηματικά των υπολογισμών στα μαθηματικά των συλλογισμών» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου & Αγίου Γεωργίου).

Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί σημείο τομής μεταξύ πολλαπλών επιστημών όπως της πληροφορικής, της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της νευρολογίας, της γλωσσολογίας και της επιστήμης μηχανικών, με στόχο τη σύνθεση ευφυούς συμπεριφοράς, με στοιχεία συλλογιστικής, μάθησης και προσαρμογής στο περιβάλλον, ενώ συνήθως εφαρμόζεται σε μηχανές ή υπολογιστές ειδικής κατασκευής.

Τη διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο καθηγητής Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Αντωνίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Monogram στα Μελίσσια, στο πλαίσιο μιας σειράς επτά διαλέξεων με γενικό τίτλο «FUTURE HISTORY 4.0 7 ομιλητές, 7 δάσκαλοι, 7 Δευτέρες», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης.

Ο διοργανωτής επισημαίνει σχετικά με τις διαλέξεις: Ομιλητές καταξιωμένοι στον χώρο τους θα «ανοίξουν» το παράθυρο της γνώσης. Θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βαθύτερα την τροπή των εξελίξεων, θα μας προτείνουν νέους δρόμους παιδείας, εξέλιξης, τεχνολογίας και θα μας δείξουν «πώς να μαθαίνουμε» και όχι μόνο «τι να μαθαίνουμε».

 

Share