Σινεμά: Οι νέες ταινίες που αξίζει να δούμε αυτή την εβδομάδα

Ο Ψυχρός Πόλεμος, η ασπρόμαυρη ερωτική ιστορία του Πάβελ Παβλικόφσκι που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες, είναι η νέα ταινία που ξεχωρίζει στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Ψυχρός Πόλεμος

Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι

Πρωταγωνιστούν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Μπόρις Σικ, Αγκάτα Κουλέζα, Σεντρίκ Καν, Ζαν Μπαλιμπάρ

Ασπρόμαυρος Παβλικόφσκι («Ida») με βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες. Ένας άντρας και μία γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματά τους αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ

Σκηνοθεσία: Ντέζιρε Ακαβαν

Πρωταγωνιστούν: Κλόι Γκρέις Μορέτς, Τζον Γκάλαγκερ Τζ., Σάσα Λέιν, Φόρεστ Γκούντλακ, Τζένιφερ Ιλι

Η ταινία, που πήρε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ Σάντανς, είναι μία από τις πιο θαρραλέες ταινίες της χρονιάς, καθώς αφορά ένα gay δράμα με την Κλόι Γκρέις Μόρετζ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Κάμερον οδηγείται σε ένα κέντρο «θεραπείας» γκέι εφήβων όταν ο φίλος της την πιάνει να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι. Εκεί, παρά τις εξοντωτικές ψυχολογικά συνθήκες, η νεαρή θα βρει μια πολυπόθητη νέα οικογένεια.

 

Η Νύχτα με τις Μάσκες

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζούντι Γκριρ, Αντι Μάτιτσακ, Γουιλ Πάτον, Νικ Καστλ

Σαράντα χρόνια μετά από τη νύχτα που ο Μάικλ Μάγιερς σκόρπισε τον τρόπο και ενώ βρίσκεται πλέον φυλακισμένος ισόβια σε μια ψυχιατρική κλινική, ένα γύρισμα της (κακής) τύχης θα τον φέρει ξανά στο κατόπι της Λόρι Στρόουντ, της κοπέλας που γλίτωσε τέσσερις δεκαετίες πριν και από τότε ζει μόνο για να εξοντώσει τη νέμεσή της.

 

Ο Τελευταίος Παρτιζάνος

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Χατζηπατέρας

Ο Μανώλης Γλέζος αφηγείται τη ζωή του και τον αγώνα δεκαετιών καθώς η κάμερα τον ακολουθεί παντού στην καθημερινότητά του, από το σπίτι του μέχρι την Ευρωβουλή. Ένα οδοιπορικό σε μια προσωπικότητα και μια χώρα που συνεχίζει με τον δικό της τρόπο να αγωνίζεται, μια βουτιά στον άνθρωπο Μανώλη Γλέζο που συνεχίζει να εμπνέει.

Εντιμότατοι Κλέφτες

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τομ Κόρτνεϊ, Τσάρλι Κοξ, Πολ Γουάιτχαουζ, Μάικλ Γκαμπόν, Ρέι Γουίνστοουν

Heist movie με τον Μάικλ Κέιν. Ένας άλλοτε διάσημος κλέφτης που πλέον είναι 77 ετών, συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία.

 

 

Share