Ανακοίνωση κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι: Προεκλογικό τρικ ή πραγματικότητα;

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε πως «μπαίνει σε τροχιά κατασκευής» το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μαρούσι, κοντά στο Δάσος Συγγρού. Πρόκειται για ένα αίτημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, με το πρόσφατο αφιέρωμα του maroussi-news να αναδεικνύει την αγανάκτηση και τις δυσκολίες των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος του Γ.Σ. Αμαρουσίου εξ αιτίας της απουσίας ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δήλωσε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, πως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της κατασκευής του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με ίδιους πόρους του Δήμου, μέσω του τεχνικού προγράμματος.

Στην ανακοίνωση μάλιστα συμπεριλήφθηκαν τα χαρακτηριστικά του έργου. Το maroussi-news επικοινώνησε με τον κύριο Παναγιώτη Καπνόριζα, που είναι εδώ και χρόνια στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Γ.Σ. Αμαρουσίου για να μας πει τη γνώμη του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και εξέφρασε έντονο σκεπτικισμό.

«Τα σχέδια αυτά υπάρχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες περιμένουμε το νέο γήπεδο. Θεωρώ πως είναι επικοινωνιακά παιχνίδια ενόψει εκλογών, όπως και την προηγούμενη τετραετία. Καμια εργασία δεν εχει αρχίσει ουτε προβλέπω να αρχιζει».

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου είναι πολύ σημαντικό για να προαχθεί ο αθλητισμός στην πόλη του Αμαρουσίου. Μόνο ο…χρόνος μπορεί να δείξει αν τελικά θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Χαρακτηριστικά έργου

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, το γήπεδο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού περίπου 74 στρεμάτων, εντός της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) που περιβάλλεται από τις οδούς Ευκαλύπτων και Τζων Βορρέ (πρώην Φοινίκων). Οι καθαρές διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 65 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα μήκος, ενώ η συνολική επιφάνεια ανέρχεται στα 8.250τ.μ.

Το σύνολο των καθήμενων θεατών που δύναται να φιλοξενηθούν είναι 232 άτομα, ενώ οι θέσεις ΑμεΑ βρίσκονται στην περιοχή δεξιά και αριστερά από τις κερκίδες.

Στο γήπεδο τοποθετούνται δύο κτήρια Α και Β:

Το Κτήριο Α περιλαμβάνει κυλικείο, W.C. θεατών, W.C. ΑμεΑ και αποθηκευτικό χώρο.

Το Κτήριο Β περιλαμβάνει χώρο αποδυτηρίων των αθλητών και διαιτητών (ανδρών – γυναικών), ιατρείο, W.C. AμεA, με χώρους γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο βοηθητικών γηπέδων:

Ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

‘Ενα γήπεδο αντισφαίρισης.

Προβλέπεται, επίσης, η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης δυναμικής 114 θέσεων.

Share